Handbal: Junioarele I de la LPS, calificate la turneul final după trei victorii în semifinalul 2

În cel de-al doilea joc, din  grupa C a celui de-al doilea turneu  semifinal, din cadrul Campionatului Național de Handbal, junioare I, ce se desfășoară în sala Dorin Moruțan din Bistrița, bistrițencele de la LPS au întâlnit LPS Slatina. Cum în primul joc al zilei cele două echipe bucureștene: CSS 2 și CSS 6 au terminat la egalitate, scor 25-25, gazdele aveau nevoie de o victorie pentru a avea asigurat un loc în finala de opt al campionatului național.

Oaspetele încep mai bine jocul și conduc cu 2-0 în minutul 2, după care gazdele preiau conducerea, 3-2 în minutul 4, 5-3 în minutul 7, 9-7 în minutul 13, după care oaspetele egalează la 9 în minutul 15. Din acest moment gazdele preiau conducerea desprinzându-se la patru goluri în minutul 20, scor 13-9, la cinci goluri în minutul 23, scor 16-11, la șase goluri în minutul 25, scor 18-12, pentru ca la finalul primei reprize avantajul să scadă la patru goluri, scor 21-17. După pauză gazdele măresc diferența la șapte goluri, scor 25-18 în minutul 36, la opt goluri în minutul 42, scor 32-24, la nouă goluri în minutul 45, scor 34-25. După 37-27, în minutul 47 gazdele măresc avantajul la unsprezece goluri, scor 40-29  în minutul 53, aceași diferență fiind afișată pe tabela de marcaj și la finalul partidei: LPS Bistrița – LPS Slatina 46-35. Bistrițencele au obținut o victorie clară și meritată care le aduce calificarea la turneul final, indiferent de rezultatul ultimului joc.

Lotul folosit de antrenorii Horațiu Pașca și Radu Moldovan: Lucia Săsărman,  Andreea Covaci,  Cristina Boian (10 goluri), Roxana Cîrjan(4), Alexandra Lup(4), Cristina Laslo(7), Ana Maria Gabor(3), Andreea Săsărman(5), Codruța  Sabău(1), Larisa Chiș-Drăgan, Iulia Filipaș(1), Abigail Vălean(2), Denisa Hangan(8), Claudia Costinea, Lavinia Titieni(1), Diana Ungureanu.

 

Victorie și în meciul al treilea

Al treilea joc al bistrițencelor la turneul semifinal de la Bistrița, s-a disputat împotriva CSS 6 București, echipa care a obținut locul trei în ediția de anul trecut a campionatului național de junioare. Dacă pentru bistrițence jocul conta doar pentru locul de pe care acestea urmau să se califice la turneul final, adversarele trebuiau să nu piardă la o diferență mai mare de patru goluri pentru a obține calificarea. Jocul începe sub semnul echilibrului, în minutul 4 scorul era 3-3, după care bucureștencele preiau conducerea, scor 3-6 în minutul 8, 6-9 în minutul 13, gazdele egalând la 11 în minutul 17. Se merge cap la cap cu oaspetele în avantaj minim până în minutul 24 când bistrițencele egalează la 16, pentru ca două minute mai târziu gazdele preiau conducerea pentru prima dată în acest joc, scor 18-17, pentru ca finalul primei reprize să le găsească din nou în avantaj pe bucureștence, scor 19-21.

După pauză gazdele egalează la 22 în minutul 33, bucureștencele conduc din nou 22-24 și 24-25, gazdele egalând la 25 în minutul 37. Din acest moment gazdele preiau inițiativa, se desprind la 27-25 în minutul 39, 34-29 în minutul 49. După 35-31 în minutul 50, bistrițencele se desprind la șapte goluri diferență în minutul 55, scor 38-31. Urmează ultimele cinci minute în care fetele de la CSS 2 București aflate în tribună fac galerie bistrițencelor pentru a câștiga la o diferență mai mare de patru goluri, adversarele de la CSS 6, dându-și seama că pot pierde calificarea se roagă de handbalistele bistrițene să le învingă doar la trei goluri diferență pentru a se califica și ele.

În acele momente Pașca cere un time-out și le spune fetelor să joace normal pentru că nu contează cine va fi cea de-a doua echipă calificată. Oaspetele micșorează diferența la patru goluri în minutul 59, scor 38-34, pentru ca în ultimul minut Roxana Cîrjan să închidă tabela, scor final: LPS Bistrița-CSS 6 București 39-34. Hora bucuriei și urările de ”La Mulți Ani” pentru Cristina Boian, care astăzi împlinește 19 ani, au încheiat al doilea turneu semifinal al junioarelor I, cu bistrițencele calificate în finala de opt, unde vor întâlni în grupă echipele LPS Roman, CSS 181 București și CSS 2 Baia Mare.

Lotul folosit de antrenorii Horațiu Pașca și Radu Moldovan: Lucia Săsărman,  Andreea Covaci,  Cristina Boian (3 goluri), Roxana Cîrjan(5), Alexandra Lup(11), Cristina Laslo(9), Ana Maria Gabor, Andreea Săsărman(4), Codruța  Sabău, Larisa Chiș-Drăgan, Iulia Filipaș, Abigail Vălean(2), Denisa Hangan(5), Claudia Costinea, Lavinia Titieni, Diana Ungureanu.

Horațiu Pașca, antrenor:”A fost un turneu semifinal foarte greu. Noi am crescut în joc de la meci la meci și am obținut o calificare meritată și muncită. Vreau să felicit fetele pentru ambiția și dorința de care au dat dovadă în toate jocurile și pentru faptul că joacă un handbal curat. Urmează turneul final, unde până a ajunge să luăm medalii ne așteaptă trei finale în jocurile din grupa  finală”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 | 716 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *