Handbal: N-a mai îndurat și a plecat! Oana Chirilă semnează azi cu o echipă de cupe europene!

Tensiunile dintre Oana Țiplea (fostă Chirilă) și conducerea tehnică a Gloriei au fost decisive în cele din urmă și golgeterul echipei bistrițene a hotărât să-și încheie cariera în altă parte.

Deși a fost folosită foarte puțin în acest sezon, Țiplea e cea mai bună marcatoare din lot după 10 etape, cu 56 de goluri, 29 din 7 metri.

Celălalt inter dreapta, Almudena Rodriguez, are 29 de goluri marcate, toate din acțiune.

Oana Țiplea va împlini anul acesta 38 de ani, e absolventă de Educație Fizică și Sport, are 74 de meciuri în echipa națională a României și sute în prima ligă.

Anul trecut a fost votată în echipa ideală, cel mai bun inter dreapta din țară și a fost golgeterul Cupei României.

Însă n-a fost agreată niciodată de antrenorul Horațiu Pașca iar între cei doi a mocnit mereu o stare conflictuală, mai ales după ce handbalista și-a exprimat convingerile despre banca tehnică într-un interviu publicat în sportulbistritean.ro.

Ușor – ușor, Horațiu Pașca a trecut-o pe linie moartă, folosind-o rar, trimițând-o în teren mai mult la loviturile de la 7 metri, deși mai are în lot doar un singur inter dreapta, pe Almudena Rodriguez.

Pe fondul acestor tensiuni, după 4 ani la Bistrița, Oana Țiplea a decis să plece și va semna astăzi un contract Măgura Cisnădie.

 

 

 

 | 7.845 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

3 Comments

 1. Eroare ! Pasca depasit complet in ale handbalului trebuia sa plece. Oana le sfatuia pe fete ce si cum . Oana il impinse pe slabutul tehnician Pasca , secundul lui Ambros la nationala , vorbind cu Ambros. Din cauza ei echipa are 4-6 puncte in plus. O sa vedeti ce eroare mare s-a facut.Dl Pintea iti asumi eroarea …??? Nu mai venim la sala mafiotilor ! Numai cu bani castigati peste tot …

  Post a Reply
 2. Sa fim seriosi..daca nici Oana nu „miroase” calitatea si cunostiintele unui antrenor….

  Acest domn Pasca poate fi numit mai degraba „fost profesor de educatie fizica” decat „antrenor de handbal” ( nu mai pun si profesionist dupa handbal ca deja e prea mult ptr dansul )

  Mai degraba Oana antrenor-jucator si Pasca OUT,pentru ca echipa are nevoie de un soc avand in vedere modul grozav cum joaca,cu tot cu aceste ” super-transferuri” realizate la cerinta lui El Profesore.

  Si daca pleca El Profesore poate scapam si de dna Paraschiv,o super valoare,poate pt campionatul de handbal veterani….din Congo

  Post a Reply
 3. Chiar daca e ferm convinsa ca antrenorul e depasit, nu e treaba ei sa se ocupe de partea tehnica/tactica.

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *