Handbal: Începe show-ul! Gloria, debutează la Lublin! Odense bate în ultima secundă la Erd!

Gloria joacă astăzi primul meci din grupele EHF, în deplasare, în Polonia. Primul adversar al echipei bistrițene este MKS  Perla Lublin, o formație care reprezintă orașul Lublin, al 9-lea ca mărime din Polonia (340.000 de locuitori)

Este susținută de primăria din Lublin și are ca sponsor principal o firmă care produce bere, Perla. MKS Lublin își desfășoară meciurile de pe teren propriu în Hala Globus, cu o capacitate de 4.221 spectatori.

Este cea mai titrată echipă feminină poloneză, campioană en-titre. A câștigat de 21 de ori titlul în Polonia și o dată cupa. Este sfert finalistă de două ori în Liga Campionilor și a câștigat în 2001 Cupa EHF. În acest moment e pe primul loc în superliga poloneză  (8 echipe) cu 10 victorii din 10 meciuri.

Are 6 jucătoare în lotul Poloniei: Weronika Gawlik, Kinga Achruk, Marta Gęga, Aneta Łabuda, Joanna Szarawaga și Sylwia Matuszczyk. Este antrenată de un polonez, Robert Lis (46 de ani), fost jucător în prima ligă franceză.

A ajuns în grupele EHF după ce a fost eliminată din grupele Champions League, dintr-o grupă infernală, în care nu a câștigat nici un meci din 6, cu Rostov Don, Esbjerg și CSM București.

Partida va începe la ora 18.00 (ora României) și va fi transmisă doar pe net,  AICI!  Va fi arbitrată de ucrainienii Ruslan Loshak și Artem Shajbakov. Delegatul EHF este lituanianul Valdas Gecevicius

 

În celălalt meci al grupei, danezele de la Odense au bătut în ultima secundă în Ungaria, la ERD, scor 27-28 (12-12).

Jovana Kovacevic a marcat de 7 ori pentru ÉRD, în timp ce Nycke Groot a fost cel mai bun marcator al lui Odense, cu șase goluri

În etapa următoare, ÉRD vine la Bistrița și Odense joacă acasă cu Lublin, meciurile fiind programate sâmbătă, 11 ianuarie. Însă până atunci, Gloria mai joacă un meci acasă, în 8, cu U Cluj, în Liga Florilor

 

 

 | 677 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *