Handbal: Începe Liga Florilor! Gloria vrea în primele 4 în cel de-al 5-lea campionat!

Au trecut 7 luni și o săptămână de la ultimul meci oficial al Gloriei. În 8 martie, echipa bistrițeană juca în Danemarca, pierdea la două goluri și punea punct unei aventuri europene fără precedent.

Miercuri, Horațiu Pașca și jucătoarele lui deschid al 5-lea campionat al unei echipe din județul nostru în prima ligă.

La Ploiești, acolo unde s-au adunat toate echipele valide din Liga Florilor, Gloria va juca în meciul 2 al zilei, cu o nou promovată, CSM Galați. partida va începe la ora 13.00 și va fi transmisă online pe pagina federației, tv.frh.ro contracost (5 lei).

Deși are toate fetele cu rezultate negative la testele antiCovid, antrenorul nu poate alinia cea mai bună garnitură, lipsind două jucătoare importante.Valentina Ardean Elisei a suferit o operație la menisc și va putea intra pe teren cel mai devreme la turneul următor. Natalya Savchyn încă nu are acte valabile pentru a juca în campionatul nostru, dar probabil va fi și ea bună de joc în etapa următoare.

”Suntem dornici să jucăm, după atâtea antrenamente fără meciuri. Obiectivul nostru este acela de a prinde un loc în primele 4 ”, spune Pașca înaintea acestei ediții de campionat, o ediție extrem de complicată din cauza pandemiei.

Liga Florilor va avea mai multe echipe în acest sezon, 16, față de 14 câte au jucat în sezonul trecut. Primele etape se vor desfășura în același loc. Prima rundă începe la Ploiești și programează meciurile:

Miercuri:

Ora 10.15 Rapid – CSM Slatina

Ora 13.00  CSM Galați – Gloria

Ora 15.45 HC Zalău – Minaur Baia Mare anulat din cauza cazurilor de Covid

Ora 18.30 Gloria Buzău – CSM București

Joi:

Ora 10.15 Crișul Chișineu Criș – U Cluj amânat din cauza cazurilor de Covid

Ora 13.00 Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie

Ora 15.45 Activ Ploiești – Dunărea Brăila

Ora 18.30 SCM Craiova – SCM Rm. Vâlcea

Etapa a doua va avea loc în 29 octombrie, când Gloria va juca cu HC Zalău

 

 | 648 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *