Handbal în memoria lui Ioan Coroban

– a treia ediție a Memorialului ”Ioan Coroban” la handbal s-a desfășurat
simultan cu redarea în funcționare a
Sălii Polivalente.

Handsport Bistrița, LPS Bistrița, Extrem Baia Mare și LPS Suceava, sunt cele patru cluburi care au participat la turneu cu echipe de fete și băieți, formate din juniori născuți în anii 1996, 1997 și mai mici. Meciurile s-au jucat în sistem fiecare cu fiecare, timp de două zile. Deși uneori s-au văzut emoțiile și lipsa de experiență în execuții, copiii au oferit câteva meciuri spectaculoase și viu disputate, arătând că handbalul are viitor. La masculin, câștigătoarea turneului a fost echipa Liceului cu Program Sportiv Bistrița, pe locul al doilea clasându-se Handsport Bistrița. Locul trei a fost ocupat de LPS Suceava iar pe ultima poziție s-a clasat Extrem Baia-Mare. La fete, lupta pentru primul loc s-a dat între Handsport Bistrița și Extrem Baia-Mare. Bistrițencele antrenate de Carmen Mican au oferit un meci spectaculos în fața echipei din Baia-Mare, reușind să egaleze în ultimele secunde, partida încheindu-se la scorul de 9-9. Extrem Baia-Mare a câștigat turneul la golaveraj. Pe locul al treilea la feminin s-a clasat LPS Bistrița, iar pe locul patru LPS Suceava.

Tinerele talente au fost premiate

Pe lângă evoluțiile bune ale echipelor, handbaliștii bistrițeni s-au remarcat și în ceea ce privește evoluțiile individuale. La fete, Daciana Hosu (Handsport) a fost desemnată cea mai bună portariță iar Adela Ungur (Handsport) a primit diploma de cea mai tehnică jucătoare. La băieți, cel mai bun portar a fost Darius Lazea (Handsport), golgheterul competiției a fost Daniel Pop (LPS Bistrița) iar Cătălin Dumbrăvan (Handsport) a fost desemnat cel mai tehnic jucător.

Momente
emoționante în
deschiderea turneului

Participanții, spectatorii, iubitorii handbalului, foști colegi și prieteni ai lui Ioan Coroban, și-au a-mintit, în debutul turneului, de cel care a fost șeful Colegiului Arbitrilor de handbal din județ. Despre cum era Nelu Coroban a povestit cel care l-a îndrumat spre arbitraj, fostul jurnalist Ștefan Pasztor.

„L-am cunoscut în anii `70, când aveam funcția de președinte al Colegiului Județean de Arbitri și când am încercat să îndrum foștii sportivi, foștii handbaliști, spre cariera de arbitraj. Dintre câțiva zeci de absolvenți, Neluțu a fost de departe șef de promoție. A fost omul care, până la urmă, prin modul absolut corect prin care arbitra, a dat câștig de cauză celor mai buni și nu celor care trebuia” a spus Ștefan Pasztor.

Cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria lui Ioan Coroban. Prezentă în sală, mama lui Ioan Coroban a primit un buchet de flori din partea organizatorilor, aceasta izbucnind în plâns.

 | 318 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On