HANDBAL: Gloria luptă cu Mioveni și cu arbitrajul și învinge!

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a jucat azi în deplasare cu CS Dacia Mioveni 2012, într-o partidă echilibrată până spre jumătatea celei de-a doua reprize. Motivate și enervate de un arbitraj discutabil pe alocuri, fetele lui Horațiu Pașca și-au adunat puterile și, în ciuda celor 9 lovituri de la 7 metri acordate gazdelor, Gloria a terminat meciul cu 12 goluri avans!

Cele două echipe au intrat bine în joc, iar scorul a fost deschis de Mioveni. Cu toate acestea, Bistrița a demonstrat mai multă determinare și s-a desprins rapid la 3 goluri (scor 1-4) după două ghiulele bifate de Bianca Bazaliu și două goluri ale Nicoletei Dincă, dintre care o boltă spectaculoasă. Antrenorul Daciei, Goran Kurtes, a observat perioada bună pe care o traversează bistrițencele și a cerut un time out, însă tot fetele lui Pașca au fost cele care au marcat după pauză și s-au desprins la 3 goluri.

A urmat primul 7 metri din seria lungă ce a urmat în dreptul gazdelor, dar și o eliminare de 2 minute la Trifunovic. La scorul de 6 la 3 după golul Almudenei Rodriguez, a urmat încă un 7 metri câștigător pentru Mioveni. Chiar dacă Horațiu Pașca a încercat cu toți portarii, Risteska, cea mai bună jucătoare a gazdelor azi, nu a putut fi oprită de la linia de pedeapsă. Cu toate că sala răsuna de încurajările echipei gazdă, Bistrița și-a păstrat concetrarea și a făcut un joc bun, în ciuda tensiunilor din teren, dar și de pe marginea acestuia.

Următoarele două lovituri de pedeapsă au fost blocate spectaculos de Anamaria Măzăreanu care, chiar dacă nu a avut paradele cu care ne-a obișnuite la ultimele partide, cel puțin nu în prima repriză, a fost acolo fix când trebuia și Risteska a fost, în sfârșit, oprită. Prima șansă ca Bistrița să se desprindă la 4 goluri a venit în minutul 19, la scorul de 12 la 9 pentru Gloria, dar Dincă a nimerit bara, iar în urma contra atacului Mioveni a primit din nou 7 metri. Măzăreanu a apărat a doua oară consecutiv, iar în minutul 25 CS Dacia Mioveni a avut ocazia să egaleze, moment în care Horațiu Pașca a cerut time out.

După minutul de pauză, Elisei a intrat pentru prima oară în teren și a refăcut diferența de 2 goluri pe tabela de marcaj, însă apoi au urmat 5 minute foarte tensionate, cu un schimb constant de atacuri, o paradă a portarului nostru, dar și o ratare a Almudenei Rodriguez. Chiar dacă bistirțencele s-au ținut tari pe poziții și apărarea a fost solidă, gazdele au găsit o breșă și au marcat un gol norocos chiar în ultimele secunde ale primei jumătăți, iar prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 15-15.

O repriză aproape perfectă pentru Gloria!

Bistrițencele au deschis scorul în a doua repriză, urmând câteva minute echilibrate. Gazdele au primit încă două lovituri de pedeapsă, dar Măzăreanu s-a activat și a început să apere fără emoții. La scorul de 19-19 Trifunovic a primit eliminare de 2 minute după un fault ușor, însă Gloria reușit să marcheze de două ori consecutiv în inferioritate și de aici a început un joc controlat clar de Bistrița. Chiar și după time out-ul cerut de Kurtes, Zulic a dus diferența la 3 goluri, scor 22-19.

După încă un 7 metri apărat de incredibila Măzăreanu, au început golurile în dreptul Gloriei: Rodriguez, Bazaliu, Chintoan, Dincă și Kovacevic au început o serie frumoasă de lovituri spectaculoase și au dus scorul la 33-21. Jovana Kovacevic a fost cea mai bună jucătoare a celei de-a doua reprize, golurile sale făcând diferența în joc, alături de Anamaria Măzăreanu care deja ne-a obișnuit cu prestațiile sale excelente.

Au marcat pentru Gloria 2018: Nicoleta Dincă – 8 goluri, Jovana Kovacevic – 5, Nina Zulic – 5, Almudena Rodriguez – 3, Bianca Bazaliu – 3, Jelena Trifunovic – 2, Sonia Seraficeanu – 2, Laura Moisă – 2, Maria Țanc – 1, Florina Chintoan – 1

Foto: Facebook CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

 

 | 835 vizualizări

Author: Stefanel Ana

Share This Post On

2 Comments

  1. felicitari Gloriei!! mare păcat ca kovacevic va pleca la sfârșitul sezonului de la Bistrița. Daca intr un meci cu una din echipele afalate in primele 5 locuri arbitri ne vor macelari ca si azi… handbalului românesc devine o rusine.

    Post a Reply
    • Pai e o rusine de ceva vreme. Gloria a fost macelarita mai ales in prima parte a sezonului, la Zalau e Kosovo, Buzau are bulevard cand e nevoie, Cisnadie la fel. Ce asteptari sa ai de la echipe nationale, cand nu asiguri o competitie corecta in ligi? Plus ca se fura si la junori de zeci de ani de zile, cand acolo ar trebui sa asiguri un climat de buna dispozitie, nu sa-ti mearga acasa copii plangand.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *