Handbal: Gloria, două înfrângeri în Cehia! Pașca: ”Avem mult de muncă!”

Gloria a jucat două meciuri amicale în Cehia, la Most, cu echipe de top, calificate an de an în cupele europene.

Într-un oraș de talia Bistriței, cu sală asemănătoare, echipa noastră a resimțit oboseala unui drum lung cu autocarul și câteva absențe din lot. Altfel, nivelul de pregătire și valoarea adversarelor au fost comparabile, de câteva ori chiar în avantajul nostru.

Bistrițencele au jucat cu nemțoaicele de la Thuringer în prima partidă. Au ținut ritmul în prima parte, dar au fost dominate în partea a doua, scorul final fiind 34-26 pentru jucătoarele germane.

Cea mai bună marcatoare a Gloriei a fost Valentina Ardean Elisei, care a înscris de 6 ori. A fost urmată de Almudena Rodriguez Rodriguez cu 5, Andreea Tetean – 3, Bianca Zegrean, Nicoleta Dincă, Laura Pristăvița și Raluca Băcăoanu fiecare cu câte două reușite, Daniela Rațiu, Tania Coșarcă, Andra Moroianu și Mariana Costa fiecare cu câte un gol marcat în acest meci.

În meciul al doilea, cu echipa locală Banik Most, echilibrul a ținut doar în primele 20 de minute. Apoi cehoaicele s-au dus la 5-6 goluri diferență, dar ale noastre au revenit și au egalat în partea a doua. Finalul a aparținut gazdelor care s-u impus cu 36-32.

Pentru Gloria 2018 au înscris Andreea Tetean – 7 goluri, Raluca Băcăoanu – 6, Almudena Rodriguez Rodriguez – 6, Valentina Ardean Elisei – 4, Nicoleta Dincă – 2, Laura Pristăvița – 2, Mariana Costa – 2, Andra Moroianu – 2, Daniela Rațiu – 1

Cea mai bună jucătoare a Gloriei în aceste meciuri a fost Almudena Rodriguez, care pare mai în formă decât în prima perioadă în care a jucat la Bistrița.

S-a simțit absența unor jucătoare importante de pe linia de 9 metri, Vasileuskaya și Szabo (accidentate), Savchyn și Ilyna (fără viză pentru spațiul Schengen).

Antrenorul Horațiu Pașca se arată mulțumit de aceste meciuri amicale, care i-au arătat nivelul de pregătire mai ales în confruntările internaționale.

”Am jucat și bine, dar și prost uneori. Am avut momente bune, alternate cu altele mai puțin bune. Trebuie să remediem sincopele acestea până la începerea campionatului. Mai avem mult de muncit, dar cred că suntem pe drumul bun. A fost un turneu foarte bun, la care aș vrea să participăm an de an”, spune antrenorul bistrițean.

Cu această ocazie, au debutat la Gloria tinerele jucătoare Tania Coșarcă și Ancuța Moroianu, cu timiditatea specifică vârstei, iar Darly de Paula a fost desemnată cea mai bună portăriță a turneului.

Următoarele partide amicale se vor disputa la Baia Mare, pe finalul săptămânii. Campionatul ar putea începe cel mai devreme la mijlocul lunii septembrie.

 

 | 1.326 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *