Handbal, Gloria – Corona 19-24: Echipă cu pretenții, căutăm portar!

Al doilea meci acasă, a doua înfrângere. După Craiova, ne-a bătut și Brașovul iar sâmbătă vine Zalăul lui Tadici.

Gloria nu e în formă, deși a obținut o victorie la Rapid în etapa trecută, praf în ochi pentru suporterii bistrițeni. Astăzi a fost depășită clar, la toate capitolele, de o echipă brașoveană în a cărei poartă a strălucit bistrițeanca Daciana Hosu.

Nici o șansă n-am avut fără om în poartă, fiindcă și dacă puneai între buturi un jalon se loveau, poate, mai multe mingi de el decât de brazilianca De Paula sau de muntenegreanca Nenezic. Cinci din 18 aruncări a scos prima și niciuna din 10 n-a scos cea de-a doua!

Dacă anul trecut aportul pivotului și extremelor era considerabil, în acest sezon jocul Gloriei se învârte în jurul interilor Ilyna și Vasileuskaya, previzibile și uneori prea lente.

Pe margini, Elisei se plictisește și, dacă n-ar intra în centru, ar șoma tot meciul. Dincă e folosită prea puțin, Costa e responsabilă cu prea mult circ și prea puțin handbal, Paraschiv e trasă pe linie moartă, iar Andra Moroianu ar vrea dar nu i se dă prea mare încredere.

În centru, Pristăvița uneori dispare minute bune, iar echipa dă senzația că nu știe să joace fără ea.

Iar de pivot… chiar, mai jucăm cu pivot? Fiindcă Rațiu primește într-un meci  tot atâtea mingi cât primesc fetele care șterg parchetul cu mopul.

În aceste condiții, pentru Laslo, Buceschi, Bazaliu, Chiricuță și celelalte brașovence azi a fost o distracție cu public. Iar dacă jucăm tot așa, Tadici o să ne măcelărească sâmbătă, în al treilea meci acasă din acest campionat, început sub așteptări.

Despre jocul propriu zis, n-avem multe de povestit. După un început echilibrat, brașovencele au preluat conducerea,  s-au dus până la 7 goluri și ne-au privit de sus în partea secundă. Nici măcar n-am amenințat egalarea, e adevărat, și din cauza unor arbitri care ne-au dezavantajat clar în câteva rânduri.

Au marcat pentru echipa noastră: Dziyana Ilyina – 5 goluri, Natallia Vasileuskaya -4, Valentina Ardean Elisei – 4, Laura Pristăvița – 3, Andra Moroianu – 2, Daniela Rațiu – 1

În poartă, Darly Zoqbi de Paula 5/18 (27%), Nenezic (0/10),  Ana Maria Inculeț 2/3 intervenții reușite ( 66%),

 

 | 1.968 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Acum sd vede lipsa lui …Pintea! Radu Moldovan si Pasca platesc ingamfarea lor ! Pregatirea din Koreea isi spune cuvantul!
    Bistriteni au platit din greu locul 3 din sezonul trecut la fedsratie , organizand cu 30000 de euro Cupa Romaniei fara ca Gloria sa participe ? Jaf marca Radu Moldovan de la CJ BN si catacteristic PSD. Rusine !!! Straine = mercenare pe bani grei a contribuabilului bistritean !!??

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *