Handbal: Frustrant! Gloria, la o minge de grupele Cupei EHF! A pierdut calificarea la golaveraj!

Gloria a fost extrem de aproape de o performanță uimitoare. Cu 3 minute înainte de finalul returului de la Brașov, Bistrița era calificată în grupele EHF.

După o înfrângere cu 27-25 pe teren propriu, echipa noastră a avut 24-21 în minutul 27 al manșei secunde din turul 3 al cupei europene. Brașovencele au făcut 24-22 iar Gloria a irosit ultimul atac, cu două aruncări în portar.

Pe scurt, filmul returului a arătat așa: Gloria a început foarte bine, a avut 3-1 și 5-2 în primele 10 minute. Apoi a ratat un moment important, când putea face 6-3 dar s-a făcut 5-4 pentru că Dincă a ratat singură- singurică pe contraatac.

Corona a egalat la 6 iar apoi ale noastre s-au desprins din nou și se puteau duce la 4 goluri dacă Bloj nu rata un alt contraatac de curtea școlii.

Am intrat la pauză cu două goluri în avantaj, 13-11, dar gazdele au egalat imediat după reluare. Și s-a mers cap la cap până spre final.

La 23-21 pentru noi, Dincă a mai ratat una foarte simplă, iar Tetean alte două ce ne puteau desprinde pe tabelă.

Totuși, Șamanț a reușit să ducă diferența la 3 goluri, așa cum aveam nevoie, însă ultimele 3 minute au fost catastrofale pentru Gloria, care n-a găsit soluții bune, deși Pașca a cerut time-out cu un minut înainte de final.

Pristăvița  și Szabo au tras în portar, dar sub amenințare de joc pasiv.

Corona a încheiat meciul în atac, a ținut de minge cât a putut și s-a bucurat de o calificare pe care nu prea a meritat-o.

Gloria a jucat mai bine în ambele manșe, dar n-a gestionat bine minutele de final. Se mai poate vorbi și despre ratări copilărești sau greșeli de arbitraj, în ambele partide.

De pildă, cea mai mare, petrecută în ultimele 5 minute,  când Bloj a fost eliminată și sancționată cu 7 metri într-o situație în care nu se impunea așa ceva.

Nici Horațiu Pașca n-a fost foarte inspirat, nici în tur, nici în retur. A gestionat prost finalul de azi, reproșându-i-se că a ținut-o prea mult pe margine pe Valentina Ardean Elisei, când experiența internaționalei bistrițene putea conta foarte tare.

Sau că a scos-o din poartă pe Darly de Paula când se afla pe val și apăra foarte bine, înlocuind-o cu neinspirata Nenezic.

Sigur, motive se mai pot găsi și altele.Cert este că echipa bistrițeană a fost foarte aproape de o calificare istorică și a ratat-o după ce a dominat ambele manșe.

Și cu atât este mai mare frustrarea cu cât echipa brașoveană nu s-a dovedit o nucă atât de greu de spart cum ne imaginam la început.

Gloria: Laura Pristăvița -7 goluri, Dziyana Ilyina – 4 goluri, Mariana Costa – 3 goluri, Andreea Tetean – 2 goluri, Nicoleta Dincă – 2 goluri, Valentina Ardean Elisei – 2 goluri, Szilvia Szabo – un gol, Diana Samanț – un gol, Teodora Bloj – un gol, Daniela Rațiu – un gol.

 | 1.448 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *