Handbal: Final cu emoții la debutul în noua sală! Gloria bate la un punct diferență și se menține pe podium!

Gloria a întâlnit în etapa a 7-a Dunărea Braila, o echipă valoroasă cu un antrenor proaspăt întors în campionatul intern, Costică Buceschi. Deși brăilencele conduceau la o diferență de un punct la pauză, Gloria a întors rezultatul și a învins cu scorul de 25-24 (13-14).

Bistrițencele au fost în avantaj, la diferență mică, mai toată repriza întâi, însă două aruncări nefericite la poartă, ce s-au sondat cu lovirea din greșeală a portarului oaspeților în față, au adus în tabăra noastră eliminări consecutive. Preț de patru minute, mai întâi Zulic, iar mai apoi Nikolic, au ținut Gloria cu un om în minus, fapt ce a permis brăilencelor să revină și la un moment dat să conducă, chiar și cu două puncte.

Repriza secundă a fost la fel de echilibrată. Presărată cu greșeli în măsură egală și de o parte și de cealaltă, Gloria a reușit în cele din urmă să își adjudece toate punctele. De Arruda a închis puțin mai bine poarta în actul secund, comparativ cu Dumanska în prima repriză, iar Seraficianu, la fel cum ne-a obișnuit de ceva vreme încoace, nu a ratat absolut nicio aruncare pe spațiul porții. Faptul că am reușit să fructificăm 6 din cele 7 aruncări de la șapte metri a fost de asemenea foarte benefic, dacă e să ne raportăm la ultimele meciuri, unde procentajul de reușită la loviturile de pedeapsă a fost mult mai slab.

La finele partidei antrenorul Pașca a declarat că “se aștepta la un meci greu, fiind pentru prima dată când Brăila aliniază cel mai bun lot disponibil”. Acesta a mai spus că își dorește ca fetele convocate la loturile naționale “să se întoarcă sănătoase de la lot” iar unele din ele „să ajungă în fazele finale ale europeanului, întrucât asta ar aduce un plus de moral în momentul în care se întorc la echipa de club”.

De cealaltă parte, Costică Buceschi a ținut să acuze arbitrajul jocului. “Am pierdut meciul nu doar din vina noastră. Am si eu o intrebare. Ce s-a schimbat? Nu prea văd că s-a schimbat nimic în handbalul romanesc. Am stat un an afară și acuma când am venit, lucrurile sunt la fel. Aceeași Mărie cu altă pălărie!”. Totodată acesta a lăudat noua investiție în infrastructura sportivă locală, spunând de asemenea că Bistrița este cu siguranță o reală pretendentă la cupele europene. Pentru cine nu își mai aduce aminte, Buceschi și-a încheiat cariera de sportiv și totodată a început antrenoriatul tocmai la Bistrița, sub comanda regretatului Ioan Palko.

Gloria rămâne cel puțin pe a 3-a treaptă a clasamentului la finele acestei etape, totul depinzând de rezultatul meciului dintre Buzău și Brăila. Datorită Europeanului ce urmează să se desfășoare la începutul lunii noiembrie, Gloria va disputa următorul meci abia în 4 decembrie, în deplasare la Mioveni.

Gloria om cu om:

Dumanska: Deși are susținerea completă a întregii suflări bistrițene, nu ne-a fost dat încă să vedem o evoluție asemănătoare cu cele din poarta naționalei.

Lais de Arruda: Intervențiile ei bune din prima parte a reprizei secunde au permis echipei să rămână în joc, dar procentajul aruncărilor salvate se situează sub o treime, foarte similar cu cel al Yuliyei.

Zulic: Speram ca meciul cu Galați să fie o sincopă pentru Nina, însă nici etapa a 7-a nu a găsit-o la potențialul și forma arătată în debutul campionatului.

Pristaviță: Multe greșeli tehnice. Aruncări ratate și mai multe, iar deși de pe margine pare să fie jucătoarea care își dorește cel mai mult victoria, nici astăzi nu a fost ziua ei.

Bazaliu: Încă nu reușește să găsească o oarecare constanță în evoluțiile ei. Dacă la națională și în meciul cu Slatina rupea plasa porții, astăzi a arătat o oarecare nesiguranță în aruncări, alegându-și de câteva ori foarte prost momentele de a “trage” la poartă.

Laslo: Revenită după o pauză, s-a văzut clar că e departe de formă ei obișnuită. De multe ori părea să ezite să arunce la poartă, iar când a făcut-o s-a observat destul de clar o oarecare reținere.

Posavec: Face exact ce trebuie o extremă să facă. E atentă să ia fața adversarelor pe contraatac iar din colțul terenului ratează destul de rar. Astăzi a făcut treabă bună și pe apărarea avansată, 5 cu 1.

Nikolic: E parcă tot mai greu să concurezi pe postul Soniei. Cu toate acestea a mers ceas la aruncările de la șapte.

Seraficeanu: Continuă să confirme forma bună din acest sezon. Astăzi “am asistat” la zero ratări din partea ei, o apărare bună, interceptări …. De ce nu reușim să deschidem mai des pe extreme? Cu siguranță MVP-ul partidei.

Chintoan: Ratări ușoare, o eliminare din neatenție; Dacă nu am fi văzut un gol de senzație din partea ei, evoluția per ansamblu ne-ar fi lăsat un gust amar.

Morena de Araujo: Astăzi a jucat parcă cu frâna de mână trasă. Suntem convinși totuși că aceasta e excepția de la regulă.

Marc: Încă încercăm să ne dăm cu adevărat seama de potențialul ei în apărare.

Au marcat: Sonia Seraficeanu – 6, Zeljka Nikolic – 4,  Nina Zulic – 3, Paula Posavec – 3, Tamires Morena de Araujo – 2 , Bianca Baz          aliu – 2, Laura Pristăvița – 2,  Nicoleta Dincă – 2, Florina Chintoan – 1

Tiberiu Titieni

 | 1.169 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

9 Comments

 1. Acolo, la ”Gloria om cu om”, adaugati si Cazan si Suliman :). La fel si la cronicile meciurilor anterioare (Badiu si Barbu etc.). Uite cum rasare soarele, ca nu cu mult timp in urma era furata echipa asta pe unde se putea. Da’, no, Partidul, Padureanu, Romania. Nu prea se poate mare branza pe corect.

  Post a Reply
  • Poate ne spuneti, dl … vasilache, acele faze care in care arbitrajul a avantajat Gloria. Dar va rog, nu din ce ati auzit la calorifer!

 2. Ariel, lasa punctele de suspensie sugubete. Nu incerca sa ma scoti la tabla, ca nu asa functioneaza lucrurile. Situatia e de ras, va deveni de plans. Daca atat poate sportul din Bistrita, sa-si gaseasca gloria in blaturi (Zalau +) si arbitraje ca pe vremea „performantelor” de la fotbal, atunci aia care or vrea, sa aprecieze. Eu nu apreciez rezuntate mincinoase si lipsa de performanta vopsita. Cat despre ascultat la calorifer, te pomeni ca esti deranjat si bati in teava?

  Post a Reply
  • Nea Vasilache, hai cu exemple concrete, că altfel vorbești degeaba. Oricum când pomenești partide sau pe Pădureanu te faci de rușine… Mai bine te lași. 🙂

 3. Felicitări Gloriei !! Menționez că nu am văzut meciul da cu siguranță dacă ar fi fost greșeli mari de arbitraj se făcea în presă mult tam,tam… Dacă totuși arbitrajul la general a fost pro Gloria ,de acest lucru beneficiază majoritatea echipelor gazda. Sa ne aducem aminte de sezoanele trecute când Gloria a fost călcată în picioare de „fluierași”. Deocamdată suporteri bistrițeni ai Gloriei sa se bucure de victorie și de locul bun din clasament!!
  Referitor la Pădureanu.. 100 de ani de acum in colo nu va nimeni sa ducă numele orașului Bistrița în Europa ,așa cum a reușit nea Jan cu mult iubita echipă a Gloriei Bistrița!! A fost și va ramane un adevărat „Lord” pe adevărați suporteri ai sportului Bistrițean.

  Post a Reply
 4. Haiii mai oameni buni. Voi chiar nu ati vazut ceea ce a vazut Vasilache?? Ca arbitri au facut totul. Foarte buni pe aparare, nu a trecut nimeni de ei. Foarte buni in poarta, foarte buni pe contraatac, pe extreme, pe atac pozitional…ce mai? Pacat ca nu au parul lung ca sa-i putem transfera la noi. Buni jucatori!
  Vasilacchhee, asa e bine?

  Post a Reply
  • :))))))

  • Raulica, ai dreptate, transfer reusit. Merge si cu parul scurt. In rest, relax. Suporter de rezultat, ala e important, nu conteaza cum.

 5. Trofeul Carpati a costat ceva … Acum vine parandaratul….!

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *