Handbal: Federația sfidează centrele de juniori! Majoritatea echipelor s-au retras din campionat!

Astăzi începe Campionatul Național de handbal pentru junioare 1, cu o jumătate de an întârziere, din cauza pandemiei. Din păcate, federația nu știe să gestioneze sectorul juvenil, dovedind încă o dată aroganță, ignoranță, sfidare.

Peste 50 de cluburi au decis să nu participe la întrecerea junioarelor 1 din cauza condițiilor impuse de FRH. Printre aceste cluburi se numără și LPS Bistrița, care are un protocol de colaborare cu Gloria.

Federația a decis, la finalul anului trecut, din scurt, ca întrecerea junioarelor să înceapă astăzi, în 15 ianuarie, sub formă de turnee. Echipele au fost repartizate în mai multe serii și urma ca fiecare serie să joace mai multe turnee, în mai multe localități.

Însă acest sistem de desfășurare, identic cu cel al senioarelor, aduce costuri enorme centrelor de juniori. Mai mult, federația a impus și teste covid PCR fiecarei participante.

Așa încât, fiecare echipă ar fi trebuit să scoată din cont în jur de 20.000 de lei pentru fiecare turneu la care participă.

În plus, sistemul de minim 5 jocuri în tot atâtea zile e extrem de solicitant la nivel juvenil, mai ales după o perioadă de pregătire destul de precară din cauza pandemiei, riscând să apară accidentări.

Concret, LPS Bistrița a fost repartizată în seria F, cu două echipe din Baia Mare, una  din Cluj, una din Zalău și alta din Oradea. Primul turneu urma să aibă loc la Baia Mare, cu 5 jocuri în 5 zile pentru echipa noastră și cu un cost enorm, imposibil de suportat de Liceul Sportiv, mai ales acum la început de an.

Cu tot ajutorul pe care l-ar fi putut da Consiliul Județean( prin protocolul semnat cu Gloria) participarea la acest turneu ar fi fost doar una din cele 4 la turneele la care ar fi trebuit să joace echipa în această primăvară.

Aproape un miliard vechi ar costa participarea unei singure echipe de juniori în campionatul de anul acesta, la costurile impuse de federație. Înmulțiți cu 3 grupe de junioare (1, 2, și 3), apoi dublați suma fiindcă avem și grupe de băieți.

”E absolut de neacceptat ce face federația în acest moment. Își bate joc de copii și juniori. Noi încercăm să construim un centru performant și vom reuși. Chiar dacă nu vom juca în acest campionat organizat de federație, vom face meciuri amicale, vom organiza noi turnee, vedem ce vom face. Nu se poate să ceri condiții la nivelul senioarelor. Ca dovadă că multe echipe s-au retras”, a comentat această situație Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, bine documentat pe această temă.

Într-adevăr, peste 50 de echipe au refuzat participarea. Seria Bistriței a rămas doar cu cele două echipe din orașul gazdă, Baia Mare, și cu una din Oradea.

LPS Bistrița are în acest moment echipe la toate cele 3 categorii de vârstă, antrenate de Iuliu Crăciun, Radu Moldovan și Magda Paraschiv. Junioarele 2 au startul peste o săptămână iar junioarele 3 peste două, însă e mică probabilitatea să se înscrie vreuna dintre ele în acest sezon.

 | 1.566 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Cand esti ahtiat dupa bani nu ai mama nu ai tata.

  Post a Reply
 2. Dedu si sleahts lui din federatie ,sunt doar pt buzunarul lor. Pt handbal, gandesc cu ” dosul ” jegosi ce sunt ! Gasca de interlopi, la FR Handbal ! Felicitari pt decizie dle Moldovan !

  Post a Reply
 3. Doar Pasca ce il sustine pe Dedu. Un lingau de dosuri ..

  Post a Reply
 4. Dedu si sleahta lui din federatie ,sunt doar pt buzunarul lor. Pt handbal, gandesc cu ” dosul ” jegosi ce sunt ! Gasca de interlopi, la FR Handbal ! Felicitari pt decizie dle Moldovan !

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *