Handbal: Două transferuri de senzație la Gloria 2018! Valentina Ardean Elisei și Teodora Bloj, aproape legitimate!

Odată cu afilierea clubului Gloria 2018 la FRH, au apărut și primele două transferuri cu adevărat importante în tabăra bistrițeană.

Chiar dacă niciuna dintre cele două jucătoare care s-au înțeles cu Horațiu Pașca nu au semnat încă nici un contract, situația lor e aproape clară.

Din sezonul următor la Bistrița vor juca Valentina Ardean Elisei, una dintre cele mai bune extreme stânga din lume și Teodora Bloj, unul dintre cei mai buni interi stânga din România în acest moment.

Elisei vine de la Craiova, iar Bloj de la Corona Brașov. Ambele au fost dorite insistent de Horațiu Pașca și vor fi jucătoare de bază în lotul cu care Gloria 2018 va aborda campionatul.

Teodora Bloj are 32 de ani, 1,83 și s-a născut la Târgu Mureș. A mai jucat la două echipe din prima ligă maghiară și la două echipe din Germania. Joacă inter stânga.

Valentina Ardean Elisei are 36 de ani și a început handbalul la Focșani. De-a lungul carierei a evoluat la cel mai înalt nivel, la echipe din țară și din străinătate – Remin Deva ( 2000-2004 ), ZRK Knjaz Milos Serbia ( 2004-2006 ), Oltchim Râmnicu Vâlcea ( 2006-2012 ), CSM Cetate Deva ( 2013), HCM Baia Mare ( 2014-2016 ) și SCM Craiova ( 2016 – 2018 ).
A câștigat în carieră Challenge Cup, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor EHF, Trofeul Campioanelor EHF.


Alături de echipa națională a obținut medalia de aur la Campionatul European pentru Tineret din Franta, argint la Campionatul Mondial din Rusia în 2005, bronz la Campionatul European din Danemarca/Norvegia 2010 și bronz la Campionatul Mondial din Danemarca 2015.
Ca sportiv, a fost în anul 2004- Golgeter în Liga Naționala a României, 2005- Cea mai bună extremă stângă la Campionatul Mondial din Rusia, 2007- Golgeter Cupa Cupelor EHF, 2008- Cea mai bună extremă stânga la Campionatul European din Macedonia și 2015- Cea mai bună extremă stânga la Campionatul Mondial din Danemarca. A participat cu echipa la Jocurile olimpice de vară de la Beijing.
Este din anul 2000 Maestru al Sportului. A primit în anul anul 2002 distincția de Cetățean de Onoare al municipiului Deva și în 2006 pe cea de Cetățean de Onoare al municipiului Focșani. De anul acesta este și cetățean de onoare al Craiovei. În 2006 a primit Ordinul Meritul Sportiv în clasa a II a iar în anul 2011 – Medalia Meritul Sportiv în clasa a II a 2011- Maestru Emerit al Sportului.

Este din anul 2016 antrenor de handbal. Deține un master în Management și Sport.
Alice va juca pentru Gloria 2018 cu numărul 15. Vine la echipă cu sufletul deschis dornică să facă performanță.

”Mă bucur că fac parte din acest colectiv. Cunosc jucătoarele de la Bistrița, cu câteva am fost colegă la echipe de club și chiar la naționala de handbal feminin a României. La fel și cu echipa tehnică. Îmi place publicul de la Bistrița pentru că este alături de fete indiferent de rezultat, că le susține și crede în ele. Îmi doresc să fiu sănătoasă și să pot ajuta echipa pentru a face performanță” – spune Valentina Ardean Elisei.

 

 | 2.751 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Doua expirate marca Pasca-Moldovan. Platesc numele. Echipa a ajuns ” cimitir de elefanti” Pacat!!!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *