Handbal: Visul frumos s-a-ndepărtat! Gloria pierde la două goluri în fața Coronei și își reduce șansele de calificare în grupele EHF!

Debutul unei echipe bistrițene de handbal într-o cupă europeană n-a fost tocmai cum își doreau suporterii Gloriei. Scorul final, 27-25 în favoarea Coronei Brașov, nu e de neremontat în retur, dar e dezamăgitor după cum s-a desfășurat jocul.

Un joc ce părea la îndemâna echipei bistrițene, dar care s-a întors împotriva ei pe final.

Partida a fost echilibrată în prima parte, dar Gloria a reușit să se desprindă la două goluri înainte de pauză. A fost 15-13 la jumătatea meciului și diferența s-a păstrat mai bine de 20 de minute din repriza secundă.

Însă, pe final, după câteva ratări copilărești ale bistrițencelor și o serie de decizii dubioase ale arbitrilor bosniaci, scorul s-a întors și a transformat-o pe Corona în marea favorită la calificare.

Pașca a început cu aceeași formulă ca în victoria mare asupra campioanei din Vâlcea, cu De Paula în poartă, Dincă și Costa pe extreme, Rațiu pivot, Elisei, Pristăvița și Vasileuskaya pe 9 metri. Și jocul a funcționat mai ales pe atac, unde Elisei a excelat din nou. Iar în apărare a fost completat cu câteva intervenții bune ale braziliencei din poartă.

Însă, schimbările din partea a doua n-au mai adus vitalitatea din meciul trecut. Dacă Szabo, Tetean, Zegrean, Bloj sau Ilyna au intrat excelent în partida de la începutul săptămânii, de data aceasta nu s-au putut conecta la miza jocului.

Iar în poartă, introducerea lui Nenezic și menținerea ei până la final a fost de neînțeles, muntenegreanca ajutând-și prea puțin echipa.

Astfel, dintr-un meci de care ne-am temut prea tare dar pe care l-am avut în mână, ne-am trezit cu unul pierdut ușor, poate chiar lamentabil.

Golurile multe marcate astăzi de brașovence le dau prima șansă și în cazul în care Gloria ar reuși să se impună în retur la acceeași diferență.

Cu alte cuvinte, o victorie la 3 goluri e greu de imaginat în deplasarea de săptămâna viitoare, dar nu imposibilă. Visul unei calificări istorice în grupele EHF nu e încă spulberat definitiv, dar e foarte greu de tradus în realitate.

Gloria: Valentina Ardean Elisei – 8 goluri, Dziyana Ilyina – 4 goluri, Laura Pristăvița – 4 goluri, Natallia Vasileuskaya – 3, Mariana Costa – 2 goluri, Teodora Bloj – un gol, Nicoleta Dincă – un gol, Daniela Rațiu – un gol, Bianca Zegrean – un gol.

 

 

 | 1.264 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

3 Comments

 1. Dragule, vad ca din doua în doua meciuri o tot bagi cu poarta, ca nu ajuta ca bla bla ca inculetz titulara șamd, ca goluri ușoare ca ppule maturi, pai se vede ca nu ai pus mana sau picioru pe o minge niciodată. Ori poarta aia are nevoie de apărare și apare beton… asa se remarca portarii.. dar n-o la noi o dam in cine vrem, ia urmărește matale prima repriza în care se iau 75 %*din goluri pe central, fii sincer și taie unde trebe daca te prestezi.
  E o echipa frumoasa, în creștere de forma fără discuții… Dar fii obiectiv măcar când trebuie.
  Si nu te supăra după ce o venit băiatu ala la portari de ajuta acolo chiar se vede ia exemplul cu Vâlcea!!!

  Post a Reply
 2. Apa de ploaie baiatul cu portari .. Miza este nevasta-sa in relatii …apropiate vechi la var
  Pasca NU simte jocul, schimbarile si tactica de aparare – atac ! E subtire si limitat ca …antrenor! Asta e adevarul. Iar in jurul lui , numai lingai f f slabi.

  Post a Reply
 3. Am urmarit tot meciul. Pot sa spun ca am observat 2 greseli majore:
  1. Schimbarea de neinteles a portarului in repriza secunda. Portarul a facut o prima repriza buna. Pastrarea cu incapatanare in poarta a unui portar care nu scotea nimic.Nu era intr-o zi buna.

  2. Lipsa de reactie totala a antrenorului in dinamica jocului atunci cand ele au preluat fraiele jocului.

  In rest, am facut un meci bun, poate peste medie. Ele sunt bune, noi inca invatam. Se naste un proiect frumos. Am vazut ca se pun bazele unei Glorii junior. Ar fi ceva de vis.

  Ar trebui sa tintim pe o perioada mai lunga, sa nu punem la suflet ce se intampla acum. Sa sustinem echipa si antrenorul, ca proiectul PARE sa fie de cursa lunga.

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *