Handbal: Bistrițenii merită această echipă! Fetele de la CSM au pierdut la două goluri derby-ul cu Cisnădie: 20-22 (12-11)

A patra etapă a returului Campionatului  Diviziei A la handbal feminin, seria B, a programat în Sala Polivalentă din Bistrița, întâlnirea dintre CSM, locul 5 în clasament după 12 etape și Măgura Cisnădie, ocupanta locului 2 în clasamenul seriei, partida fiind considerată derby-ul acestei etape.  

A fost un joc care s-a ridicat la nivelul unui derby adevărat, între CSM, o echipă care trăiește de pe o zi pe alta și Măgura, o echipă cu un buget de 450 de mii de euro, un joc în care bogații au reușit o victorie  care le aduce cele trei puncte atât de necesare luptei pentru promovarea în Liga Națională. Un joc la care, dacă intrai în sală fără să știi cine e pe teren, spuneai că vezi două echipe de ligă.

Prima repriză a fost una mult peste nivelul unui joc de divizia A, cu două echipe care au jucat un handbal curat și de bună calitate, cu o singură eliminare dictată în prima repriză, în minutul 23,  cu un ritm de joc foarte ridicat, cu două portărițe în mare formă, în special bistrițeanca Roxana Caragea, care a avut câteva intervenții foarte bune în momente cheie, parând și 3 lovituri de la 7 metri. S-a mers cap la cap până în minutul 20, scor 7-7, după care bistrițencele înscriu 3 goluri consecutive și duc scorul la 10-7 în minutul 23, diferența de 3 goluri menținându-se până în minutul 28, scor 12-9, pentru ca pe final de repriză oaspetele să marcheze de două ori și să stabilească scorul primei reprize.

Bistrițencele încep bine și repriza a doua, mărind diferența la 3 goluri, scor 14-11 în minutul 33, după care, pe fondul unor ratări și greșeli ale gazdelor, oaspetele întorc rezultatul marcând 6 goluri și scorul devine 14-17 în minutul 40. Urmează o cursă de urmărire a bistrițencelor, dar de fiecare dată când gazdele se apropiau pe tabelă își intra în rol portărița oaspetelor, astfel că fluierul de final al brigăzii de arbitri a consemnat scorul: CSM Bistrița – Măgura Cisnădie 20-22.

A fost un joc în care bistrițencele au ridicat publicul numeros prezent în sală de multe ori în picioare, semn că pentru această echipă pregătită de Horațiu Pașca și Radu Moldovan merită făcute toate eforturile pentru a-și continua activitatea.

Lotul folosit de Horațiu Pașca și Radu Moldovan:  Roxana Caragea, Andreea Covaci,  Elisabeta Cadar( 2 gol), Irina Boiciug(6), Denisa Dorhoi(1), Mădălina Mândru,  Raluca Buia, Simina Vezentan(7), Cristina Andriță(1), Carla Puta, Andra Sabău, Alina Bota(3), Lia Cira, Bianca Zegrean, Alexandra Lazăr.

Horațiu Pașca, antrenor:” Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe din divizia A, o echipă care are obiectiv promovarea și are un buget pe măsura obiectivului propus. Felicit fetele pentru acest joc, un joc în care ne-am depășit cu mult condiția. Ne-am ridicat la nivelul adversarului, cu jucătoare cu mult mai mare experiență decât ale noastre, jucătoare cu zeci de jocuri în liga națională. După o repriză foarte bună, în repriza a doua lipsa experienței și forma bună a portăriței oaspetelor ne-au privat de obținerea unei surprize plăcute pentru noi

Sportulbistritean.ro


 | 626 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *