Handbal: Bistrițeanul Rareș Fortuneanu, director tehnic la Rapid! Kim Rasmussen, pus pe liber!

Kim Rasmussen n-a avut succes nici la Rapid, după ce a dezamăgit la Bistrița.

În această seară, clubul Rapid a anunaț despărțirea de danez dar și de antrenorul secund Bo Rudgaard, cu doar două zile înainte de meciul din Liga Campionilor cu Zaglebie Lubin, programat sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Capitală, în cadrul etapei a doua din Liga Campionilor.

Giuleștenii au anunțat că locul danezului va fi luat de către David Ginesta Montes, spaniolul în vârstă de 36 de ani fiind unul dintre secunzii lui Kim Rasmussen.

Totodată, Rapid a anunțat că în funcția de director tehnic va fi instalat Rareș Fortuneanu.

Născut la Cluj-Napoca, Dan Rareş Fortuneanu a urmat cursurile şcolii generale şi liceale în Bistriţa, absolvind Liceul cu Program Sportiv Bistriţa în anul 1997 şi ulterior Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, în anul 2003.

Încă din clasa a IX-a, în timpul liceului, a început să practice handbalul, devenind golgeter absolut al campionatului Naţional rezervat juniorilor III. În timpul facultăţii a activat ca jucător la CSM Ştiinţa Bacău, în prima ligă a campionatului Naţional de Handbal şi după o perioadă de 4 ani s-a transferat la CS Dinamo Bucureşti unde a devenit vicecampion naţional şi a jucat în semifinalele cupei EHF.

Și-a continuat parcursul de sportiv de performan în prima ligă din Franţa, începând cu anul 2004, până în anul 2013, la echipa de handbal a Clubului Sportiv Saint Raphael VHB, perioadă în care a avut peste 80 de selecţionări şi la echipa naţională a României.

Ca jucător profesionist de handbal, în perioada în care a jucat în Franţa, a avut rezultate remarcabile alături de echipa Saint Raphael Var Handbal, respectiv: campion al Franţei în 2007, finalist al Cupei Ligii Franceze (2010- 2012), locul III în campionatul Franţei în 2011.

După încheierea carierei de sportiv, Rareş Fortuneanu a devenit antrenor principal de handbal la aceeaşi echipă a Clubului Sportiv Saint Raphael VHB din Franţa. De asemenea, începând cu anul 2014 a fost numit antrenor secund la naționala României, iar apoi principalul echipei tricolore.

Fortuneanu a întrerupt contractul cu echipa franceză în 2022. El n-a antrenat niciodată în handbalul feminin, dar spune că fetele s-au apropiat foarte mult de băieți în ultima vreme.

”Luni voi ajunge la București. Am acceptat funcția de director tehnic, după multe alte oferte pe care le-am avut și afaraă, dar și în România. Cred că nu e o misiune ușoară la un club ca Rapid, dar pot ajuta acest club cu toată experiența mea în handbal. Ne vedem în octombrie, când vom avea meci la Bistrița”, a declarat Fortuneanu pentru sportulbistritean.ro

 | 539 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *