Handbal, CE: O bistrițeancă, jucătoarea meciului decisiv pentru calificarea României în grupele principale  

Jucătoarea crescută de Carmen Mican la Handsport Bistrița a apărat excelent și a influențat decisiv calificarea României în grupele principale de la Campionatul European de handbal feminine.

Daciana Hosu (24 de ani), legitimată în prezent la SCM Râmnicu Vâlcea, a încheiat meciul cu Macedonia de Nord, meci disputant în această seară, cu 10 şuturi apărate (procentaj de 43,48%), în timp ce Yuliya Dumanska – portărița Gloriei, a parat 5 şuturi (38,46%).

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European – EHF EURO 2022 din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, după ce a învins echipa Macedoniei de Nord cu scorul de 31-23 (13-12), miercuri seara, în Arena SC Boris Trajkovski din Skopje, în Grupa C.

Tricolorele, care veneau după eşecuri cu Olanda (28-29) şi Franţa (21-35), au reuşit să obţină calificarea în faza următoare, printr-o victorie conturată în repriza secundă.

România s-a aflat la cârma jocului şi în prima parte, în care gazdele nu au reuşit să conducă niciun moment, dar au egalat în câteva rânduri. România a avut în min. 21 prima oară un avantaj de trei goluri, 11-8, dar la pauză diferenţa a fost de doar un gol.

În actul secund, echipa antrenată de Florentina Pera a reuşit desprinderea pe tabelă, după o serie de intervenţii remarcabile ale portarului Daciana Hosu (cea mai bună jucătoare a meciului), completate de atacuri fructificate de Cristina Neagu & co.

Sonia Seraficeanu, extrema dreaptă a Gloriei, a făcut și ea un meci foarte bun, fiind a doua marcatoare a meciului cu 5 goluri, după Neagu cu 10. Au mai marcat: Eliza Buceschi 3, Ana Maria Tănasie 3, Crina Pintea 3, Sorina Grozav 3, Bianca Bazaliu 2, Lorena Ostase 2.

Campionatul European – EHF EURO 2022 are loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

România a participat la toate ediţiile Campionatului European cu o singură excepţie (2006), cel mai bun rezultat fiind medalia de bronz din 2010. La ediţia precedentă, din 2020, România s-a clasat pe locul 12.

 | 876 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *