Handbal: Bistrița întoarce un meci greu cu Vâlcea și obține victoria în ultima etapă de acasă!

Etapa cu numărul 25 din Liga Florilor a fost complicată pentru Gloria Bistrița, deoarece ocupantele locului 3 în Liga Florilor, vâlcencele, nu au venit să piardă în Sala Polivalentă și au deținut controlul aproape toată partida. Meciul s-a jucat în ultimele 5 minute, atunci când Bistrița a început să joace cu adevărat. 

O primă repriză cu multe greșeli pentru CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Fetele lui Pașca au părut lipsite de concentrare atât în apărare, cât și în atac și nu au reușit să se desprindă atunci când au avut ocazia, iar vâlcencele au profitat de ocazie. Loviturile de la 7 metri nu au fost nici ele reușite, iar SCM Râmnicu Vâlcea s-a distanțat încet, dar sigur.

Scorul a fost deschis de oaspete, iar apoi au urmat câteva minute în care ambele echipe au preluat pe rând conducerea. Începând cu minutul 18, gazdele nu au reușit să se mai mobilizeze și au încasat mai multe goluri, care au dus Vâlcea chiar și la 5 goluri diferență pe tabela de marcaj.

Într-o formă care a lăsat de dorit, bistrițencele au intrat la vestiare conduse cu 4 goluri, scor 15-19 pe teren propriu, semn că noul sezon trebuie să vină cu multe schimbări în echipă dacă se dorește ascensiunea.

Prima repriză a avut și momente frumoase, în ciuda scorului. Fiind ultimul meci acasă a Valentinei Ardean Elisei înainte de retragere, o mare campioană a României, suporterii i-au scandat numele, iar adversarele au îmbrățișat-o.

Meci câștigat în ultimul minut!

Schmeltzer a spart gheața în repriza secundă și a dat un boost de încredere Gloriei, iar apărarea agresivă a Valentinei Ardean Elisei a oprit primul atac al Vâlcei. În doar un minut, Gloria s-a apropiat la două goluri după reușita Soniei Seraficeanu, dar un gol înscris de la lovitura de pedeapsă a refăcut diferența pe tabelă.

Chiar dacă Bistrița a părut ceva mai dornică de revenire în a doua repriză, poarta oaspetelor a fost blocată de portărița în formă bună, iar în minutul 37 Vâlcea avea în continuare 4 goluri avans. Câteva faze frumoase la poarta Vâlcei și câteva minute mai proaste pentru oaspete au fost ideale pentru fetele antrenate de Horațiu Pașca, ele reușind să reintre în meci și apropiindu-se la un singur gol de SCM, scor 23-24 în minutul 40 al partidei. După o altă desprindere spectaculoasă la 3 goluri a Vâlcei, Gloria a reușit în sfârșit să egaleze în minutul 47, iar partida părea că are șanse să devină mai echilibrată, scor 28-28.

Astăzi a fost de remarcat jocul Almudenei Rodriguez, care a arătat mult mai bine decât în meciurile precedente, cu pătrunderi eficiente și șuturi sigure și puternice la poartă – Almudena fiind o jucătoare care are deja un loc al ei în echipă și care, atunci când prinde o zi bună, are un cuvânt de spus în soarta meciurilor, așa cum s-a întâmplat și acum.

Ultimele 10 minute ale meciului au găsit cele două echipe la egalitate, după nu mai puțin de 60 de goluri înscrise în total în joc. Almudena a înscris în minutul 24 și Gloria Bistrița a preluat conducerea pentru prima dată în repriza secundă, moment în care antrenorul Vâlcei a simțit pericolul și a cerut time out. În minutul 25 a venit o eliminare de 2 minute pentru Gloria, după faultul comis de Nina Zulic, iar numărul 23 al oaspetelor a readus egalitatea pe tabelă.

Lupta s-a dat în ultimele 4 minute, atunci când ambele echipe au încercat să se distanțeze și să obțină victoria. Almudena a înscris din nou de la 7 metri și a dus scorul la 33-32 pentru gazde în minutul 28, iar Trifunovic a înscris de la distanță în poarta goală a Vâlcei și scorul a devenit 34-32. În ultimul minut, Jovana Kovacevic, o forță a Bistriței în acest sezon, a înscris pentru 35-33 și meciul a fost câștigat de Gloria și de Peluza Albastră, care a susținut echipa până la final.

Hora bucuriei a marcat un final de meci greu, dar finalizat cu bine pentru fetele lui Pașca.

Ana Ștefănel

 

 

 | 1.284 vizualizări

Author: Stefanel Ana

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *