Handbal: Și bătută, și furată! Moment greu pentru Gloria în competiția internă!

Gloria a ajuns la al 5-lea meci pierdut în acest an din 7 partide jucate în Liga Florilor și Cupa  României. E un moment greu pentru formația bistrițeană, care pierde teren în fața echipelor cu care se luptă pentru un loc în cupele europene.

Înfrântă la CSM, Craiova și Zalău, bătută de Vâlcea acasă în Cupa României, Bistrița a câștigat anul acesta doar cu U Cluj și Rapid, echipe din coada clasamentului.

Astăzi a pierdut și cu Gloria Buzău, care s-a dus la 5 puncte în față, în loc să fie depășită cu unul.

Evoluția sub așteptări a echipei bistrițene în campionat e completată și de un arbitraj potrivnic, dacă nu chiar decisiv în partida de astăzi.

Un arbitru din Mureș (Belean) și unul din Bihor (Sas), plus un observator din Iași (Anton), au ajutat Buzăul să plece cu toate cele 3 puncte de la Bistrița.

O serie întreagă de decizii defavorabile Bistriței au fost ”încununate” cu două care au influențat clar rezultatul final. În ultimele două minute, când rezultatul era pe muchie de cuțit, n-au sancționat cu 7 metri o apărare în semicerc la o aruncare a Danei Rațiu (foto) și în faza următoare au validat un gol marcat de Ana Maria Simion după ce buzoianca a călcat linia careului.

 

Însă, arbitrajul nu poate scuza jocul cel puțin modest practicat de echipa noastră, în special în apărare, echipă care dă semne că nu mai poate duce sezonul în doar 7 jucătoare, fără o bancă redutabilă pe margine.

Filmul meciului

Gloria începe slab acest meci și aleargă după egalare încă din primul sfert de oră. În minutul 17, Dincă, cea mai bună bistrițeancă în acest joc, duce Bistrița în avantaj 11-10, însă tot ea este eliminată aiurea pe final și repriza se încheie 15-16 pentru adversare.

Repriza a doua începe la fel de prost pentru bistrițence, cu Elisei eliminată. Alergăm din greu după egalare și o ratăm de fiecare dată când suntem aproape de ea, pe greșeli copilărești.

Când mai sunt 3 minute și jumătate de joc,  Tetean egalează la 27. Buzoiencele au apoi atacul și și fac 27-28, însă după ce arbitrii o elimină pe Bloj. Avem atacul în inferioritate și reușim să ducem faza până la finalizare.

Dana Rațiu aruncă din lateral stânga și ratează, însă buzoiencele se apără, clar, în semicerc. Arbitrii nu arată 7 metri ci lasă jocul să continue. Pe atacul care urmează, Buzăul marchează pentru 27-29, deși Ana Maria Simion calcă semicercul în aruncare. Pașca intră e teren încercând să arate fluierașilor infracțiunea, dar este eliminat. Vede din tribune finalul partidei, la fel ca și directorul Eugen Cosma, trimis și el între spectatori la o fază în care încerca să-i arate observatorului că o jucătoare buzoiană eliminată, era intrată neregulamentar în teren.

În ultimele secunde marcăm, dar nu e suficient și se termină 28-29.

VEZI finalul AICI!

În urma acestui meci, conducătorii bistrițeni intenționează să înainteze un memoriu către FRH împotriva celor doi arbitri.

Însă și mai important ar fi să se concentreze mai mult pe jocul echipei, fiindcă urmează alte două partide infernale. Duminică, acasă cu Herning în prima manșă din sferturile EHF și la mijlocul săptămânii viitoare cu Minaur Baia Mare, o altă echipă ce ne poate da ceață în clasament.

Au marcat pentru Gloria 2018 BN – Nicoleta Dincă – 7, Natallia Vasileuskaya – 6, Laura Pristăvița – 6, Daniela Rațiu – 3, Mariana Costa – 2, Andra Moroianu – 1, Valentina Ardean Elisei – 1, Dziyana Ilyina – 1, Andreea Tetean – 1.

🥅În poartă, Darly Zoqbi de Paula 11/35 intervenții reușite, Ljubica Nenezic – 1/6 ( 16%)

 

 

 

 | 2.705 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Pasca- moldovan CJ , vai ce gluma ….!!!!!!!

    Post a Reply
  2. Arbitrajul a fost groaznic, le-au ajutat pe fetele din Buzău tot meciul. Sunt 2 nesimțiți: Belean și Sas. Să le fie rușine arbitrilor, sper să fie suspendați drastic pentru VICIERE DE REZULTAT!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *