Handbal: Andra Moroianu, prestație foarte bună la europenele de tineret!

Jucătoarea Gloriei, Andra Moroianu, a fost una dintre cele mai bune extreme dreapta de la Campionatul European de tineret.

România, coordonată de antrenorul ploieştean Dragoş Dobrescu, a disputat, miercuri seară, ultima partidă din faza grupelor principale de la Campionatul European, care se desfăşoară la Gyor, în Ungaria.

Calificată de pe locul secund în grupele principale (a învins Portugalia şi Suedia şi a pierdut cu Norvegia), reprezentativa tricoloră a câştigat prima partidă, cu Spania, scor 29-24, iar miercuri seară a dat lupta decisivă pentru un loc în careul de aşi, întâlnind chiar formaţia gazdă, Ungaria.

Meciul a fost echilibrat doar în prima parte, când gazdele au intrat la vestiar cu un singur gol avantaj, scor 12-11. La reluare, însă, Ungaria s-a desprins decisiv, prin cinci goluri marcate la rând, impunându-se, în cele din urmă, cu scorul de 31-21.

Astfel, elevele antrenorului Dragoş Dobrescu au încheiat grupa pe locul al treilea, cu două puncte. Ungaria, cu maximum de puncte acumulate, şi-a adjudecat prima poziţie, fiind urmată de Norvegia (4 puncte), Spania încheind ierarhia, fără niciun punct.

În cealaltă grupă principală, Olanda şi-a adjudecat prima poziţie, graţie victoriei din meciul direct cu Rusia, clasată pe locul secund, ambele având câte patru punct fiecare. Danemarca şi Franţa au ocupat locurile 3 şi 4, ambele cu câte două puncte.

România va juca, acum, în faza pentru locurile 5-8, urmând să întâlnească, astăzi, de la ora 16:30, reprezentativa Franţei. Câştigătoarea va evolua, apoi, duminică, în meciul pentru locul 5, cu învingătoarea dintre Danemarca şi Spania.

Andra Moroianu a marcat 20 de goluri și a fost cea mai bună marcatoare de pe postul de extremă dreaptă până în această fază a competiției.

Moroianu are 19 ani și s-a născut la Constanța. A început handbalul la vârsta de 10 ani la CSS 1 Constanța, acolo unde a făcut și junioratul. În 2016 a ajuns la Centru Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, unde a jucat timp de doi ani, un an la junioare și unul la nivelul Diviziei A, activând în paralel și pentru CSS 1 Constanța.
În sezonul competițional care se încheie, Andra Moroianu a jucat pentru CS Universitatea Cluj iar în această vară a semnat un contract pe 2 ani cu Gloria.

 

 | 711 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *