Handbal: Al 10-lea transfer la Baia Mare! Cherecheș joacă tare!

Minaur Baia Mare și-a mai trecut în cont încă un transfer, al 10-lea în această perioadă. În tentativa ei de a ajunge din nou în Liga Campionilor, echipa susținută de primarul Cătălin Cherecheș a legitimat-o pe  suedeza Linn Blohm, cel mai bun pivot de la ultimul Campionat Mondial (2019), care a evoluat până acum la formaţia daneză Kobenhavn Handbold, potrivit site-ului clubului maramureşean.

Blohm a primit în urmă cu trei săptămâni şi titlul de cea mai valoroasă jucătoare suedeză a anului 2020, în urma unei anchete realizate de federaţia din ţara sa.

Scandinava (28 ani, 1,80 m) a mai evoluat de-a lungul carierei la Gustafsbergs, Savehof (ambele din Suedia), Team Tvis Holstebro şi FC Midtjylland (din Danemarca). Între cele mai importante trofee cucerite de Blohm cu echipele de club se află cele trei titluri de campioană a Suediei obţinute cu Savehof, câştigarea Cupei EHF (2015) şi a Cupei Cupelor (2016) cu Holstebro.

Cu echipa naţională de senioare a Suediei a cucerit medalia de bronz în 2014 la Campionatul European desfăşurat în Ungaria şi Croaţia, după ce a fost campioană mondială de junioare în 2010 şi de tineret în 2011. Linn Blohm a debutat în naţionala de senioare a Suediei în 2011, adunând 98 de selecţii şi 244 de goluri în 7 competiţii importante: JO 2016, două campionate mondiale şi patru campionate europene.

Ocupanta locului al treilea în sezonul 2019-2020 a transferat 10 jucătoare pentru noua stagiune, celelalte fiind portarul suedez Filippa Idehn (Silkeborg/Danemarca), extremele stânga Ana-Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie), Larissa Fais Munhoz Araujo (braziliancă venită de la ”U” Cluj Napoca), interii stânga Mikaela Massing (suedeză adusă de la Thuringer HC/Germania), Jovana Kovacevic (sârboaică transferată de la echipa ungară Erd), centrul Cristina Laslo (dacă nu va fi suspendată pentru dopaj), interul dreapta sârb Jelena Lavko (Erd), extrema dreapta japoneză Asuka Fujita (Borussia Dortmund) şi pivotul Angela Cioca (CB Salud Tenerife).

 | 1.012 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *