Hamilton se desprinde, McLaren se consolidează

Hamilton se desprinde, McLaren se consolidează

În cursa de duminică parcă totul a confirmat că McLaren nu are de gând să mai rateze și anul acesta locul întâi la echipe sau la piloți. Încă din calificări piloții Mercedes au ocupat pozițiile 1 și 3 la startul marelui premiu din Germania, în timp ce piloții echipei Ferrari s-au plasat pe pozițiile 2 (Massa) și 6 (Raikkonen).
Pe circuitul lor de casă, cei de la Mercedes au demonstrat hotărârea de a se instala în fruntea clasamentului general, iar pentru aceasta, britanicul L. Hamilton a condus cursa dintr-un capăt în celălalt. I-au ajutat într-adevăr și piloții de la celelalte echipe competitoare, astfel încât Raikkonen s-a plasat doar pe poziția a 7-a, iar Heidfeld (reprezentantul germanilor) pe poziția a 4-a.
În urma acestei curse, Hamilton preia conducerea cu 58 de puncte, urmat de Massa cu 54 puncte și Raikkonen cu 51 de puncte. La constructori, Ferrari rămâne lider cu 105 puncte, dar McLaren se apropie tot mai amenințător de BMW, acumulând 86 de puncte, față de cele 89 ale germanilor.
S-au remarcat în această cursă, pe lângă cei de la McLaren, pilotul echipei Renault, Nelson Piquet, dar și publicul german, care continuă să umple tribunele, deși Marele Schumacher nu mai concurează.

 | 110 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On