Haltere: Bistrițeanul Răzvan Martin, aur la europene! România a ajuns la 20 de medalii

La 5 ani de la suspendarea pentru dopaj, Răzvan Martin e om de bază în lotul României de haltere. Aseară, la Izvorani, în cadrul Campionatelor Europene de seniori, bistrițeanul a câștigat o medalie de aur și două de argint în cadrul categoriei 77 de kilograme.

La aruncat şi la total, sportivul antrenat de Mugur Saranciuc la CSM Bistrița a obţinut argintul european. Cu 185 kg la aruncat şi 343 la total. Titlul european a fost obţinut de germanul Nico Muller (191 kg la smuls, 346 la total), iar al treilea s-a clasat Andres Mata (185 kg la smuls, 342 la total).

La smuls, a ridica la fel de mult ca la europenele de anul trecut, 158 de kilograme. Dar, dacă la Split a luat doar bronz, de data aceasta a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu medalia de aur la gât. A intrat în concurs la 155 de kilograme, dar a ratat a doua încercare la 158 kg. La cea de-a treia însă a reuşit să ridice 158 de kilograme asigurându-şi aurul.

Medaliile de argint şi bronz au fost câştigate de Andres Mata (Spania), cu 157 kg, respectiv Ritvars Suharevs (Letonia), cu 156 kg.

România a ajuns la 20 medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieş – trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu – două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie – două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu – argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu – bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu – argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma – trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa – argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin – aur (smuls) şi două de argint (aruncat şi total) la 77 kg.

Campionatele Europene de haltere la seniori se desfăşoară în perioada 26 martie – 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani. România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009 la Bucureşti.

 | 3.727 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *