Haideți la fotbal!

 

Cu Gloria în Liga a doua, cu Livezile și Gloria II în a treia, cu 16 echipe în a patra, cu două serii de liga a 5-a și cu echipe în toate competițiile de copii și juniori, fotbalul bistrițean funcționează destul de bine. Oricum, mult mai bine decât multe alte domenii de activitate din județ. Retrogradată în culise și nu pe teren, reușind să strângă un lot bun și să-și păstreze antrenorii, prima echipă arată la fel ca anul trecut. Ia startul într-o serie destul de grea, însă accesibilă. Are destui bistrițeni în lot, a primit și banii de la primărie, s-a pregătit destul de bine în această vară. Cu probleme financiare, (cine nu are?) dar cu multă ambiție, Gloria poate reveni în prima ligă și are condiții să o facă.

În Liga a treia, atenția suporterilor bistrițeni va fi îndreptată spre Voința Livezile. Cu un teren frumos la doi pași de Bistrița, cu un lot destul de restrâns dar omogen și cu o conducere administrativă și tehnică potrivită pentru acest eșalon, echipa din Livezile are probleme doar cu banii, ca și Gloria. Însă, cu înțelepciunea lui Sava și iscusința primarului Neamț, ar putea găsi resurse pentru acest campionat. Pe care l-ar putea termina printre fruntașe, după cum o vedem că se prezintă în Cupa României. În ce privește Gloria II, deja e o performanță că nu s-a desființat. Așa că, trebuie să ne mulțumim că cei mai talentați dintre tinerii bistrițeni au unde prinde experiență, pe un teren bun, în condiții civilizate la Romuli. Un pic peste mână pentru cei care vor să-i vadă, însă cine vrea să fie aproape de această echipă va fi și acolo.

Liga a patra a pierdut două echipe esențiale anul trecut, Livezile și Romuli, dar au apărut alte 3 interesante în locul lor și a Rebrișoarei, retrasă mai demult. Atât Bozieșul cât și Dumitra au arătat că vor și pot să joace în Liga a patra, în timp ce echipa din Sângeorz Băi e aproape obligată să ducă înainte tradiția din zonă. Cu terenul din Prundu Bârgăului încă nefinalizat și cu gazonul din Monariu încă neprins cum trebuie, Liga a patra are probleme cu suprafețele de joc. În ciuda terenurilor inaugurate recent, în toată Liga a patra doar la Lechința se poate juca, deocamdată, pe un teren din care mingea să nu sară anapoda.

Liga a 5-a a prins cheag și meciurile de acolo sunt la fel de interesante pentru localnici ca și cele din a 4-a. Apar an de an echipe noi, în ciuda faptului că Bistrița nu e în stare să înscrie niciuna.

Echipele de copii și juniori se zabat în continuare fără bani și entuziasmul unor antrenori e decisiv ca să reziste. S-au îmbunătățit însă condițiile de pregătire și de jocuri, chiar dacă terenuri în Bistrița tot n-au apărut. Gloria are grupe la toate categoriile, Liceul Sportiv încearcă să țină ritmul iar două trei clubulețe private dau semne de viață.

Există așadar argumente să nu ne plângem când vine vorba de fotbal și chiar să-l susținem. Măcar din tribune. Fiindcă, dacă cei din teren, de pe bancă și din birouri își fac temele, cei din tribune au de multe ori absențe nemotivate. În acest weekend începe un nou sezon și ar fi păcat să rămânem corijenți. Haideți la fotbal!

Adrian Linca

 | 792 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *