Hagi l-ar vrea pe Sănmărtean la Viitorul: ”La noi ar face artă!”

La 36 de ani, bistrițeanul Lucian Sănmărtean e unul dintre cei mai curtați jucători din Liga 1. El a anunțat că se va despărți de Pandurii în această iarnă, dar nu a spus spre ce echipă se va îndrepta, doar că ar vrea să mai joace încă vreo 2 ani.

În ultimele zile, oficialii celor de la CFR, Craiova și mai nou, de la Viitorul, și-au exprimat clar dorința de a-l legitima pe internaționalul român.

Gheorghe Hagi l-a lăudat ieri pe Sănmărtean și a lăsat să se înțeleagă că și l-ar dori foarte mult la echipa lui.

”Nu depinde de mine acest transfer. E greu să-l ofertezi pe Sânmărtean pentru că știu că e foarte scump. Nu știu ce oferte are. La noi e un grup tânăr, trebuie să faci anumite lucruri.

Sunt încântat de fotbalul lui, încântat de cum joacă el fotbal, la noi ar face artă! Automat, dacă îl ofertezi pe Sânmărtean, trebuie să-ți propui să ajungi și tu cel mai bun”, a spus Hagi, la finalul partidei FC Viitorul – Gaz Metan, scor 1-1.

”Regele” crede că Cernat și Sânmărtean sunt, în acest moment, cei mai buni ”decari” din Liga 1.

”Sânmărtean și cu Florin Cernat sunt cei mai buni decari din Liga 1, fotbaliști care fac diferența, imprevizibili. Chiar dacă greșesc 7 pase, vine o execuție, o gândire. Sânmărtean are și constanță bună, aleargă mult. Pentru mine, el face artă”, a mai spus tehnicianul grupării din Ovidiu.

Hagi a fost mereu încântat de calitățile lui Sânmărtean, fotbalist pe care l-a comparat cu Platini, dar pe care nu l-a putut avea până acum la echipa sa din cauza banilor.

”Când l-am luat pentru prima dată la lotul național, la 18-19 ani, i-am spus, și el știe asta, că seamănă cu Platini. El nici nu calcă pe teren, nici nu atinge iarba, așa de ușor aleargă și are și mingea și o viziune și o pasare și vede și jocul.

La Sânmărtean și la Cernat nu contează vârsta, ci motivația”, a mai spus Hagi.

Sânmărtean a fost aproape de o revenire la Steaua în vară, după ce a revenit din zona arabă, dar MM Stoica, directorul sportiv al roș-albaștrilor, a spus că Lucian nu mai este un fotbalist bun pentru Steaua și că acasă la el a desființat cuptorul cu microunde, pentru că nu-i place mâncarea reîncălzită. Ulterior, după ce l-a văzut cum joacă la Pandurii, Gigi Becali a spus că regretă că nu și-a ascultat propriul instinct și că nu l-a readus la echipă așa cum și-a dorit.

 | 1.270 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *