Grupe EHF: Prima deplasare în Europa, primul punct! Se putea mai bine, dar n-a fost rău!

Gloria a terminat la egalitate, 22-22, cu MKS Lublin, campioana Poloniei, în primul meci din grupa C a Cupei EHF.

Bistrițencele încep dezinvolte această partidă, de parcă ele veneau după un parcurs în Liga Campionilor, nu polonezele, cele mai titrate din istoria handbalului acestei țări.

Și scorul e 2-7 în minutul 10, neverosimil parcă și pentru comentatorul polonez al televiziunii pe care e transmis meciul, meci ignorat de canalele TV românești.

Rațiu, Elisei și Dincă ratează apoi destul de ușor, Pristăvița pare ușor obosită și gazdele se apropie de egalare. Darly de Paula ne ține în joc și scoate câteva mingi grele, iar scorul rămâne 12-10 la pauză în favoarea noastră.

Repriza a doua se joacă în viteză maximă și e echilibrată ca un cântar de farmacie. Polonezele fac repede 13-13 și iau conducerea prima dată în minutul 40.

Se merge cap la cap, dar ratăm niște faze importante prin care ne putem desprinde. La 19-19 trecem printr-un moment greu, jucând în inferioritate, dar rezerva Nenezic ne ține în meci.

Vasileuskaya face 20-19 în minutul 54 și apoi transversala se opune ca să ne desprindem la două goluri. Norocul nu e cu noi, Ilyna lovind și ea bara la 20-20.

Cu trei minute înainte de ultimul fluier, Pristăvița e eliminată și jucăm finalul în 5 pe semicerc. Cu un om în minus, Moroianu face 22-21 și Darly apără un 7 metri.

Dar luăm un gol ușor în faza următoare și Pașca cere time-aut cu 30 de secunde înainte de final. Nu e însă foarte convingător, deși a gestionat bine tot meciul.

Fetele nu știu ce să facă pe ultima jumătate de minut și pierdem atacul cu o posibilă victorie cu tot. Rămâne însă 22-22, o remiză ce ne aduce un punct din prima deplasare în Europa din istoria handbalului bistrițean.

În următorul meci din EHF, Gloria va juca acasă cu ERD (Ungaria), sâmbătă 11 ianuarie.

Au marcat: Ilyina – 6 goluri, Elisei, Costa, Dincă – câte 3, Moroianu, Vasileuskaya – câte 2, Pristăvița, Rațiu, Șamanț – câte unul.

 

 | 990 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Felicitări!!!
    Un inceput bun ,suntem pe harta europeană a sportului !

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *