” E greu să te asociezi cu un fotbal învechit, cu reguli desuete!” Cristian Stanciu, mulțumit de evoluția juniorilor în acest sezon dar trimite mici înțepături către seniorii lui Horoba!

La finalul turneului zonal de la Bistrița, rezervat juniorilor Under 19, președintele Gloriei Junior, Cristian Stanciu, a sintetizat activitatea clubului pe tot parcursul acestui sezon.

Domnule Stanciu, cum a fost sezonul 2018-2019 pentru clubul dumneavoastră?

A fost un an perfect pentru echipa de juniori U’19 (locul I în seria a X-a a Campionatului Național de Juniori), ceea ce ne-a adus și calificarea la zonă. Cu sprijinul domnului Vasile Urs( lichidatorul judiciar al Gloriei 1922), domnului președinte Radu Moldovan (Consiliul Județean Bistrița-Năsăud), domnului viceprimar Cristian Niculae și alți apropiați, clubul nostru a organizat zona în condiții excelente. Țin să le mulțumesc pe această cale pentru sprijinul acordat.

Cum comentați evoluția echipei dumneavoastră la turneul zonal?

Referitor la zonă, participarea noastră a fost una meritorie. Deși în semifinală am căzut cu Gaz Metan Mediaș, am avut o evoluție destul de bună. Repriza a doua ne-a aparținut. Păcat că nu ne-am trezit mai devreme, poate rezultatul putea fii altul. Știam cu cine jucăm, Mediașul folosește constant 8-10 jucători la echipa a doua a clubului în liga aIII-a, unde se joacă la un alt nivel organizatoric, având toate conditiile necesare pentru un fotbal performant, unde juniorii progresează și au o altă mentalitate.

Cu toate acestea noi am fost foarte aproape să facem surpriza. Țin să felicit echipa CSS II Baia Mare și pot să o dau exemplu ca fiind un club normal, updatat regulamentelor FRF, fotbalului modern și de maximă eficiență. Se știe faptul că CSS II s-a prevalat de normele din regulament privind posibilitatea cluburilor cu activitate exclusivă la nivelul copiilor și juniorilor, de asocierea cu un club de liga a III-a, fuzionând cu jucătorii de la ACS Fotbal Comuna Recea, locul II în seria a V-a a ligii a III-a, juniorii având drept să joace atât în competițiile de juniori cât și la liga a III-a.

De ce nu reușiți acest lucru și la Bistrița, cu Gloria?

La noi, din păcate, nu avem această posibilitate.  La Bistrița, juniorii buni sunt furnizați spre liga a III-a prin alt mod, nu prin asociere, ci definitiv, fără plata grilelor, și dacă se poate, fără procente. Este greu în aceste condiții să te gândești la o  asociere, cu un fotbal învechit, cu reguli desuete, care de mult nu fac față fotbalului actual modern.

Revenind la clubul nostru, felicit băieții si staff-ul tehnic pentru parcursul excelent din  ediția de campionat. Am creat peste tot pe unde am jucat o impresie pozitivă despre fotbalul bistrițean juvenil. Menționez aici colaborarea  cu domnul antrenor Adrian Florea, a cărei amprentă s-a văzut la fiecare partidă de campionat, băieții înscriind în medie 4-5 goluri pe meci.

Ce planuri de viitor aveți?

Privind spre viitorul apropiat, conducerea executivă a  clubului este  in procesul de clasificare a academiilor de fotbal, inițiat de FRF in  martie, 2019. Vom identifica ofertele cele mai favorabile pentru jucătorii care ies din perioada de juniorat. Pot spune că ediția de campionat 2019-2020 va fi una și mai bună, în condițiile în care, din vară, echipa de juniori U’19 va avea cel  puțin 11 titulari de vârstă maximă, an 2001.

În aceste condiții, fără să mă hazardez, pot afirma că zona ne este garantată încă de pe acum, acesta fiind și obiectivul  declarat ce va fi supus aprobării Consiliului Director.

Acum trăim moment frumoase, în care munca depusă aproape un an de zile este încununată cu realizări, dar și cu convingerea că punem bazele unei fundații bune pentru fotbalul județean juvenil. Vrem în paralel să ajungem să ne autofinanțăm, să functionăm din ceea ce în fotbal numim vânzare de jucători. Avem multe proiecte pe care le vom iniția în viitorul apropiat, voi menționa aici : Tabăra de vară Bistrița (Shulevard), Tabăra de vară din Sângeorz-Băi.

 | 1.742 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

14 Comments

 1. Demult nu mi-a fost dat sa aud un presedinte de club sa fie atat de sincer in declaratii.
  Bravo domnule Stanciu! Putini oameni au puterea sa recunoasca faptul ca vina le apartine.
  Am asistat si eu la acest turneu zonal la toate jocurile si vreau sa spun ca aveti perfecta dreptate atunci cand afirmati ca ati luptat impotriva adversarilor, practicand un fotbal invechit si desuet.
  Ei, asta e! Continuati si pe viitor cu acelasi stil de pacaleala, adica aruncand praf in ochii ttuturor Si in cei ai jucatorilor, si in cei ai parintilor, prin ,,MAREA PERFORMANTA” de a castiga seria an de an, insa cu rezultate nule in fazele superioare ale competitiei!
  Apropo, felicitari pentru felul in care ati organizat turneul zonal si pentru felul in care ati reusit sa amenajati gazonul.
  Sau nu???
  Aaa, deci nici macar aici nu aveti vreun merit?
  PACAAATTT! Mare pacat.
  Si eu care credeam ca macar pe aceasta sectiune sunteti un bun gospodar…
  Deci, ce merite? Ce rezultate??
  La…anul si la…mai multe pacaleli.
  Aici chiar aveti merite deosebite.
  Pa maaaa!

  Post a Reply
 2. Felictari pentru obținerea organizării Turneului la Bistrita. Din același Ziar, stiu ca Fc Gloria Junior, au obținut organizarea Zonei și in 2017. De laudat este faptul ca fotbalul juniorilor din Bistrita, exista, și nu a dispărut. Un Club mic se lupta cu Liga 1, Gaz Metan Mediaș. Tot din Ziar, am citi ca acest Club, a dat jucatori la FCSB (Baciut), Universitatea Cluj (Hordouan), CFR Cluj (Balan). Și tot din acest Ziar am citit ca Juniorii: Moldovan și Racoți au fost pacăliți sa rămână la Liga a 3-a (locul 9), aici in Bistrita, când ei aveau oferte sa plece la Cluj.
  Am înțeles din Art. ca FC Gloria Junior, tinde sa se autofinanțeze. Fără sa fi microbist îți dai seama ca trebuie sa alegi, între a-ti da jucătorii buni sau sa ii păstrezi, sa faci echipa și apoi sa ajungă la Liga a 3-a, la Bistrita , locul 9 😂.
  Oricum, FC Gloria Junior a câștigat Seria pe Zona, fiind an de an pe PODIUM, spre deosebire de alte echipe din Bistrita.
  Este de laudat, ca Dl Președinte Cristian Stanciu, reușește sa Organizeze jocuri de Juniori, pe Terenul 1 din Stadionul Jean Pădureanu, Teren pe care unii ar dori sa joace doar ei.
  Terenul este întreținut de Lichidatorul Judiciar, de cei care au drept de folosință acolo și Primărie, atât cât legal se poate. Absurd ar fi sa ai pretenții de la un Club de copii și juniori, sa întrețină singur un Stadion.
  Oricum FC Gloria Junior, din câte am înțeles, este singurul Club din Bistrita, care nu percepe taxe de la copii și părinți.
  Felicitări FC Gloria Junior!!!!

  Post a Reply
  • Florin, ceea ce nu ști tu ( sau știi), e că domnul Stanciu in trecut a făcut parte din suita celor care au distrus un club de renume din fotbalul românesc și mai mult, a mai decapitat încă vreo două cluburi, Gloria Progresul și FC Bistrița!
   Acest domn Stanciu, cunoaște foarte multe dedesubturi ale acelor entități sportive care din păcate au dispărut și cu contribuția lui.
   Dacă nu știați, Stanciu este fostul jurist din vechiul club ACF Gloria 1922. Așadar, cu siguranță stie cam tot ce s-a petrecut prin vistieriile acestuia înainte și după faliment!
   Intrebati-l de banii de pe Morais, și de unele proprietăți ale acestui club și veți vedea răspunsul dumnealui
   Prin urmare, domnul Stanciu, să nu se mai vaiete de interesul altora de a se asocia cu el.
   Și eu tot din ziare știu că acest domn și clubul lui nu au absolut niciun merit în administrarea și întreținerea stadionului, a suprafeței de joc.
   Administrarea acestui stadion revine în sarcina domnului Urs iar, cel puțin așa cum se poate vedea aproape zilnic, exista un domn care se pricepe la folosirea utilajelor de întreținere, care tot din partea domnului Urs este, și antrenorii echipei de liga 3.
   Dacă veți merge pe stadion și nu doar veți sta să citiți ziarul, vă veți convinge de acest lucru.
   Concluzionând, pe domnul Stanciu cu ce să-l lăudăm??
   Cu faptul de-a face parte din suita ,,băieților deștepți” de Bistrița?
   Orice persoană își construiește renumele de-a lungul vieții…

 3. De ultima ora!!!
  Floorriinnneee, ce nu mai stiai tu, e ca acest domn chiniut de fenomenul fotbalistic, Stanciu, de toti antrenorii cu care a lucrat in trecut, s-a despartit cu cantec! Culmea, le-a ramas dator cu multe salarii!!!
  Apoi, vizavi de faptul ca nu ia bani de la parinti, mai sapa putin si tu, si vei da de adevar.
  Sau citeste mai bine acel ziar din care tot afirmi ca te informezi, deoarece s-ar putea sa-ti fi scapat unele pagini!
  😃😃😃

  Post a Reply
 4. Unii catelusi pricep usor si intra in cusca la timpul oportun. Altii au nevoie de dresori pentru a-i face sa intre cuminti in cusca.
  Din cate stiu eu, vreo 2-3 catelusi stau cuminti in custile lor, mai e unul care umbla ratacind ca prostul prin ploaie…
  👉Mars in cusca!

  Post a Reply
 5. Bună Domnule Raul. Sunt Cristian Stanciu. Cum orice efort trebuie răsplătit, pentru sârguița D-voastră mi-am făcut timp si vreau să vă răspund. Scrie-ne te rog pe pagina noastră de facebook FC GLORIA JUNIOR să vedem cum putem să ne întâlnim să lămurim ce ai împotriva FC GLORIEI JUNIOR, sau să te lămuresc, cu acte dacă vrei (nu aici în public), asupra celor care dai impresia că-i aperi. Despre fiecare îți spun ceva. Acum aici văd că „latrii” singur si nu te mai bagă nimeni în seamă. Stirea si-a pierdut din interes. As putea fi supărat pe tine că mi-ai adus câteva înjurii. Dar te iert că nu-mi pun mintea cu …. spectatori care-si plimbă blugii besinosi prin stadion si uită de ei si stau la toate meciurille indiferend dacă au sau nu treabă. (Dacă asta te-a durut, este pt ce ai scris mai sus urât despre mine. Suntem chit). Revenind la stire, sincer Dle. Raul vreau să te cunosc si să-ți prezint proiectul nostru, si apoi singur, cu toate informațiile, să tragi tu concluziile. (E firesc ca un antrenor cu licență PRO sau A să smulgă păpădiile pe terenul de joc ??? Acolo este fotbalul Bistrițean ??? Sau e firesc ca vestiarele renovate de Primărie să nu fie date (doar 2: unul pt arbritrii si unul pt oaspeti) si pentru a găzdui un Turneu Zonal de juniori ??? Oare se distrugeau ??? sau este normal ca un asazis „suporter” sa-si dea cu părearea asupra activității unui club exclusiv privat care se declară mulțumit la final de sezon ??? Oare vorbele Dvs. urâte si/sau frumoase pe alocuri, pot ele, prin ele însele, stirbii în vreun fel munca unor juniori bistrițeni care au jucat atât cât au putut ei ???). Apropo dacă tot ai fost în stadion si ai văzut cum antrenorii Ligii a 3-a au smuls buruienile, DE CE NU I-AI AJUTAT ???
  Oricum, nu cred că ai curaj să ne scrii !!!
  Si stii de ce ???
  Pentru că din start esti rău intenționat.
  Dar eu cred că, de fapt, Dvs. toată ziua (adică în mod constant/curent/zilnic) vorbiți astfel. (Exemplu de cuvinte folosite de Dl. Raul: cuscă, căței, prost, păcălici, suită, vaiet, chinuit, utilaje, nule, luptat, etc.). Poi, cum să ne supărăm pe Dvs. Dle. Raul ???? Cu considerație Dle. Raul. Vă asteptăm la Club.

  Post a Reply
 6. Domnule Cristian Stanciu va rog sa ne lasati copiii un pace si sa nu mai spuneti dumneavoastra ceea ce ar fi dorit ei sa faca. Uitati ca vara trecuta umblati impteuna cu Petrina sa ne furati copiii???
  Halal cinste si corectitudine din partea dumneavoastra.
  Iar despre ceea ce zicea domnul Raul cu banii de la parinti stiti bine ca asta este adevarul. Prin tot felul de tertipuri ati luat bani de la noi parintii.
  Fiti corect macar in al 13 ceas.
  Cinste antrenorilor care depun, pe langa munca de antrenori, acea munca de amenajarea gazonului.
  Probabil fara munca si stradania lor, gazonul ar fi fost azi maidan, asa cum devenise pe timpul cand dumneavoastra erati stapan absolut peste stadion si vestiare.
  Stim bine cum au ajuns sa arate. Nu era pacat?
  O zi buna si va rog fiti rezonabil.

  Post a Reply
 7. Ia uite ca stirea nu si-a pierdut deloc interesul, asa cum spuneai tu domnule Stanciu.
  Incet, incet s-ar putea sa dezgropam tezaurul.
  Sfatul meu: fa-te mic! Scuze, mic esti! Suge putin burta.
  Si inca ceva, nici in ruptul capului nu am sa concep sa ne intalnim. Sti de ce?
  1. Din pozitia de spectator si iubitor al fotbalului chiar nu stiu ce am putea sa vorbim pentru ca priceperea ta este nula.
  2. Conform provetbului romanesc: ” Cine se aseamana se aduna” nu as putea face nicidecum acest pas.
  Nu ma pot ridica la nivelul tau de smecher!
  Asa ca…te las sa fierbi in suc propriu, deoarece ai destul.
  Pa maaa

  Post a Reply
 8. Bravo domnul Raul. Bine spus.
  Nici in trecut si nici acum acesti copii nu pot face nici macar un dus cald dupa antrenament si domnul Stanciu se tot lauda cu conditiile pe care le face el pentru copii. Iar ceea ce spuneti cu salariile antrenoeilor intrebati-l pe domnul Gabi Carstea ce a patit cu el. Se mai da corect domnul Stanciu. Si nu e singurul antrenor patit.
  Domnule Cristian Stanciu, ati face bine sa va vedeti frumos de meseria dumneavoastra de jurust pentru ca sunt sigur ca aceea stiti sa o faceti foarte bine. Chiar nu ma indoiesc, sincer. Nu vreau sa va supar dar stiti ca acesta este adevarul.

  Post a Reply
 9. Acum stiu cu cine vorbesc !!! FC GLORIA JUNIOR este un Club privat repet. Îl conduc cum cred eu că-i mai bine potrivit regulamentelor nu bărgelor părinților. Vedem noi câți copii de la Săsă si Dorel ajung fotbalisti !!! Clubul acesta plăteste după realizări antrenorii nu după „băute” cu părinții. Noi am asigurat continutate unor copii si avem deja realizările scontate. (Hordouan, Băciuț, Bălan). Stiu că doare să joci la LPS Bistrița, care este an de an sub Gloria. Un club fără nici o perspectivă. Apropo citeam că are interdicție de a transfera parcă. La transferul unui junior Clubul nostru încasează grila de formare si promovare potrivit regulamentelor FRF de la Clubul cesioanar, iar dacă părintele vrea „liber de contract”, este alegerea lui: va plăti el grila. Nu ne permitem să nu ne recuperăm cheltuielile cu fiecare copil în parte. Antrenorul Gabi Cârstea a reziliat contractul cu noi, dar el este singurul antrenor din Bistrița (poate chiar din țară) care are semnat cu Clubul nostru un contract prin care îi revin lui personal, pentru munca depusă, procente la momentul când jucătorii (HORDOUAN, BĂCIUȚ, BĂLAN, etc.) se vor vinde pe bani mulți. Jigniți si nu înțeleg de ce ??? Mai citiți regulamentele. NU de alta dar păcat de copiii în care ați investit atât. Terminați cu evaziunea pe sintec … si pe armată …. si apoi vă veți schimba si voi mentalitatea. NU AJUTĂ NIMENI FOTBALUL CU ASTFEL DE ATITUTDINE !!! Repet vă astept la Club pentru lămuriri (că văd că sunteți la ani lumină de fotbalul actual). Cănd aduce Lps-ul zona la Bistrița ??? Doare tare se pare că există FC GLORIA JUNIOR, ca si cum ar fi o piedică în fața fotbalului bistrițean. Nu înțeleg cu cine ne suprapunem ca activitate ??? (a fost doar retorică întebarea, răspunsul îl stim: cine nu înghite FC GLORIA JUNIOR ?? 2-3 părinți de la Săsă, Horoba cu gasca si cam atât). SĂ RENUNȚĂM PT ATÂT ??? Noi nu am fugit să furăm jucători (dacă îi furam plăteam grila de formare), ci am încercat să facem o echipă bistrițeană bună la U17. Si fără sprijinul vostru, în ediția 2019/2020 ne-am propus din nou să ne calificăm la Zonă. Oricum mulțumec pentru dialog, zic eu constructiv, pt că am lămurit unele aspecte.

  Post a Reply
 10. Articole interesante dar vă recomand, să fie mai scurte, concludente, astfel riscați să nu fie citite.

  Post a Reply
 11. Domnule Stanciu, mai sunt multe de lamurit inca, si daca te mai stimulez putin, vei spune singur lucruri pe care le stiu multi, si pe care s-ar putea le regreti!
  Credeam ca gradul de inteligenta al ‘matale este cu ceva mai insemnat decat orgoliul, insa incep sa ma conving ca lucrurile stau exact pe dos in aceasta privinta.
  Te-am zgandarit putin, si asta datoruta faptului ca ceea ce zic este adevarat, (stii prea bine ca asa stau lucrurile), si ai inceput sa lovesti in toata lumea! Ai inceput sa suferi de paranoia. Toara lumea fotbalului bistritean iti vrea raul. Vrea sa distruga renumitul club Gloria junior.
  Spui ca stii cu cine stai de vorba. Daca stii, atunci ar fi trebuit sa nu-i introduci in aceasta ecuatie nici pe Horoba cu gasca lui, nici pe cei de la LPS, si nici pe Sasa si Dorel.
  Sincer iti spun, acesti oameni chiar nu au nicio implicatie in tot dialogul nostru, care pana la urma s-ar putea sa devina constructiv.
  Nu-i cunosc atat de bine pe acesti „dusmani inchipuiti” ai ‘matale, insa despre ei stiu ca:
  Horoba este un om de fotbal si nu strain de acest fenomen, asemenea tie! A demonstrat acest lucru de-a lungul anilor prin activitatea dumnealui si rezultatele obtinute in domeniu ( a se vedea realizarile Gloriei Bistrita si Gazului metan atunci cand dumnealui era la conducerea acestor cluburi)
  Gasca lui??? Nu stiu la cine faci referire, insa daca omul a reusit sa adune oameni in jurul lui si sa faca ceva pentru fotbalul bistritean, inseamna ca are calitati de manager. Esti de acord, nu? De ‘matale fuge toata lumea ca de raie! Oare de ce???
  Sasa si Dorel sunt doi fosti jucatori reprezentativi pentru clubul Gloria Bistrita, si iti amintesc ca si de pe urma muncii lor ti-ai castigat painea ca jurist in acel club. Fara fotbalisti nu exista echipa, club, conducere si chiar juristi angajati in club! Si apoi, cand spui Sasarman si Zegrean lumea fotbalului stie despre cine se vorbeste, pe cand Stanciu….
  LPS?? Lasa-i sa-si desfasoare activitatea asa cum pot, oamenii nici macar pe tine nu te baga in seama.
  Asadar, ca sa nu te mai pun in situatii neplacute, ridicole as zice, voi termina acest dialog cu ‘matale. Cine stie cati dusmani inchipuiti ti-ai mai aduna si acestia din urma s-ar putea sa-ti ceara socoteala in justitie datorita faptului ca-i ataci clar, nominal!!!
  Deci vezi? Iti vreau binele si iti fac un favor.
  In rest… Hai ca m-am distrat cu tine! Hahahahaha
  PS: In privinta copiilor, juniorii care activeaza in clubul ‘matale, toata lauda pentru ei ca rezista sa-si desfasoare activitatea in conditiile create de tine. Sincer, le doresc tot binele, sa ajunga cat mai sus posibil in activitatea de fotbalisti. Ei saracii nu au nicio vina ca s-au nimerit sa fie sub mana ta.
  Copii, Dumnezeu sa va ajute sa ajungeti mari fotbalisti.

  Post a Reply
 12. Gata cu polemica.
  Nu mi-e frică de adevăr.
  Mie personal Nea Jean mi-a dat de lucru (nu Horoba, Săsă si Dorel). Tot el i-a ținut si pe cei trei. Asta să-ți fie clar pentru totdeauna !!!! Iar eu exist ca si Club tot datorită lui JEAN PĂDUREANU !!!
  REZULTATELE VORBESC !!!
  Astăzi FC GLORIA JUNIOR ține pumnii lui HORDOUAN DENIS (nr. 11) care va fi titular în partida dintre CLINCENI vs. UNIVERSITATEA CLUJ de la ora 18.00. Dacă nu era FC GLORIA JUNIOR să asigure continuitatea poate Denis nu era fotbalist !!!! (apropo Horoba ce fotbalisti a scos ????)
  Aduceți copii buni la Clubul nostru, iar (dacă sunt buni si merită) noi le asiguram plecarea la cluburile mari si de perspectivă din România (cu acordul părinților bineînțeles).
  E ultima mea intervenție. Era firesc să intervin dacă am fost jignit. Eu nu am dusmani deloc, doar Dl. Raul ne muscă de c… .
  Dar dacă te văd … ne auzim oricum, să vedem dacă mai ai tupeu să mă jignesti în față, când eu nici nu te stiu măcar.
  Cu considerație Dle. Raul.

  Post a Reply
 13. 😃😃😃😃😃😃😃😃😃

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *