Glorie, ce faci, tu, Glorie? Ești nebună? Un editorial de Adrian Linca!

Gloria a pierdut al doilea meci în 3 etape și dă un semnal foarte prost în jurul ei. În primul rând celor din Primărie, care înțeleg astfel că nu-i nici un bai dacă nu se dau peste cap să vireze banii promiși. ”Bine că n-am apucat să aruncăm orzul pe gâște”, spun acum oamenii primarului și pe bună dreptate gândesc așa. Fiindcă altfel le-ar sări lumea în cap și DNA-ul în birouri dacă ar trimite 20 de miliarde către o echipă ce pierde pe la țară.

Apoi, mesajul e catastrofal către sponsori, așa puțini câți mai sunt alături de Gloria. Cum să mai ai tupeu să ceri ceva? Pentru cine? Pentru o echipă în pluton cu Galda și Iernut ?

Și, nu în ultimul rând, semnalul e nașpa față de suporteri. Hai să nu le zic suporteri, ci oameni care vin la meciuri, na, că e prea mult să le zici suporteri bistrițenilor care sunt, cât de cât, alături de Gloria. Ei ce să înțeleagă? Că niște oameni care se ocupă acum cu echipa s-au înșelat când au decis că e mai bine să se retragă din Divizia B, cu gândul că vor bate tot în C? Și că, în loc să avem meciuri în eșalonul 2, fie ele chiar înfrângeri, avem parte de bătute în divizia a treia? Adică, las-o dracului de treabă deșteaptă. Ce să mai caute oamenii pe la stadion, de ce și-ar mai pierde vremea cu fotbalul.

Și de-aici se închide cercul. Dacă nu vin spectatori pe stadion, au apă la moară cei din primărie să nu susțină echipa și sponsorii să-și țină banii în cont, fiindcă nimeni nu le vede reclama. Simplu, nu?

Și-acum hai să vorbim un pic de echipa lui Coroian și Negrean. O echipă cu nume, dacă o luăm pe posturi. Linia de fund e de Liga a doua, dacă nu de prima. Budăcan și Dobrea au prins un sezon întreg în B, iar Hlinca și Costin ar putea juca lejer în A. La mijloc, Fizeșan, Nalați, Florin Alexandru și Bucur sunt jucători cu experiență măcar de liga a doua, iar Èšegle, Cilean sau Colța sunt printre cele mai bune produse locale din ultimii ani. În față, îl avem pe Brumă, care a confirmat din plin în sezonul trecut. Ușor descoperită ar fi doar poarta, dar atâta vreme cât nu s-a mai găsit un bănuț în plus pentru Albuț sau Oghinciuc, e bun și puștanul Raul Pop, cu așa apărare de valoare în fața lui.

Buun, deci echipă ar fi? Să fie oare vreo problemă cu antrenorii? N-ar trebui, dacă ținem seama că cei doi tehnicieni au fost cei mai buni marcatori ai Gloriei de după 90, că au acumulat deja ceva experiență în corpul tehnic și că sunt muncitori și dispuși să facă sacrificii financiare, așa cum cere clubul de azi. S-ar găsi oare variante mai bune în condiții similare de raport valoare-preț? Greu de spus!

Și-atunci? Ce nu merge? O să spuneți că nu sunt bani sau că n-au experiență cei din conducere. Nu ține! Ca să bați la Sânmartin nu-ți trebuie prime speciale iar de șefi nu prea-s motive să ne legăm, atâta vreme cât au pus la dispoziție condiții peste nivelul competiției în care joacă echipa.

Cu alte cuvinte, Glorie, tu Glorie, n-ai motive să-ți bați joc de numele tău, de trecutul și de viitorul fotbalului din Bistrița. Vina e a ta, de la cap la coadă! Șefi, antrenori sau jucători, toți aveți câte ceva să vă reproșați. Lăsați lamentările, miorlăielile, strângeți din dinți și mergeți mai departe chiar dacă vă strâng ghetele sau vă chiorăie mațele. Ori dacă nu, caramba, fraților, că vă (ne) faceți de minune!

Adrian Linca

 | 1.370 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *