Gloria-Steaua 0-1: Campioana ne-a bătut și cu grupa mică!

Gloria Bistrița a pierdut partida cu Steaua București, scor 0-1, partidă contând pentru etapa a 30-a a Ligii I. Singurul gol a fost marcat de Iancu (60).

Fără galerie în tribune și cu echipa a doua în teren, Steaua dă senzația că e la antrenament iar Gloria fără Kanon pare o umbră a echipei din meciul cu Dinamo. Prima ocazie vine repede, la poarta lui Dolha, dar portarul Gloriei scoate un gol ca și făcut, din fața lui Costea (4).  Enescu pare singurul bistrițean în "vână" și prinde un șut bun, de la distanță, puțin peste (14). Ajunge și galeria Stelei la peluză și Rocha mai ratează o ocazie: șut în plasa laterală, din 6 metri (17). Sighiartău trece pe lângă golul vieții, finalizând cu un lob de la distanță, reținut de Cojocaru (24). Același Sighiartău le mai dă o dată emoții steliștilor și echilibrează numărul ratărilor cu o reluare cu capul, puțin alături (31).  "Sevilla, Sevilla!" se aude din peluză dar elevii lui Reghe dorm în teren și ai lui Manea prind puțin curaj. Sighiartău deviază bine iar Cubilla trage cu sete sub bară, șut respins de Cojocaru (36). La pauză, 0-0 după o primă repriză în care Gloria a jucat bine și a avut câteva ocazii  de a marca.

Reghecampf face prima schimbare imediat după pauză, intră Rusescu și tribunele iau foc (53). Faza primului gol o face însă în minutul 60 cel mai fluierat stelist. Mihai Costea se distrează cu Trestenicu, centrează în careu, iar Iancu reia în plasă, dintr-o apărare amețită a Gloriei (0-1). Condus acasă, Manea se teme să nu ia multe și schimbă ultra-defensiv, în timp ce Reghecampf se "încordează" și bagă artileria grea. Popa și Pintilii înclină terenul spre poarta lui Dolha dar Steaua joacă parcă cu frâna trasă. Gloria poate da lovitura pe final, la o gafă în defensiva steliștilor, dar Radu intră în unghi și trage în portar (87). Feher are și el șansa egalării, cu un șut de la 20 de metri, respins cu greu de Cojocaru (90).

Se termină Gloria – Steaua 0-1, după un meci în care Steaua s-a antrenat pentru derby-ul cu Dinamo iar Gloria lui Manea putea scoate măcar un punct  dacă avea mai mult curaj. 

 

Gloria Bistrița: Dolha: Trestenicu, Iordache, Hlinca (Berceanu `65), Țârcă – Feher, Enescu – Radu, Cubilla (Ionescu `80), Oprea – Sighiartău (Ciofu `60) 

Steaua Bucrești: Cojocaru; Râpă, Bratu, Gardoș, Lupu – Filip, Prepeliță – Năstăsie (Rusescu `53), Iancu (Pintilii `65), M. Costea (Ad. Popa  `62) – Rocha

 

Arbitri: G, Găman; R. Ghinculeac, A. Vodă. Obs: I. Craiu, P. Abrudan

 

Augustin Danci


 | 262 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *