Gloria – Rapid 0-1: Am fost sclavii sclavilor! (FOTO)

Gloria a pierdut cu scorul de 0-1 partida cu Rapid București. Singurul gol al meciului a fost marcat de Grigorie, în minutul 83.

Derby-ul insolvenței, dintre Gloria și Rapid, a început cu 10 minute întârziere și cu un banner afișat de jucătorii giuleșteni, prin care cer ajutor de la FIFA și FRF cu mesajul "Insolvența = Sclavie". Cu circa 4000 de spectatori în tribune și cu o frumoasă galerie rapidistă la peluză, cele două echipe au făcut o primă repriză bună, cu multe ocazii de  gol. Prima ocazie le aparține rapidiștilor, dar reluarea lui Roman se duce la o palmă de bara din dreapta lui Dolha (10). Gloria are o replică tăioasă și Bucur reia din interiorul careului, pe lângă (21). Antonache scapă și el dar este blocat de Pecanha (23). Gloria continuă să se deschidă și apare tot mai des în fața porții Rapidului, dar goalkeeperul giuleștenilor reține mingea trimisă de Radu (29) iar apoi Antonache  este blocat de fundașii adverși (31). Cu Stroe în locul lui Trestenicu, pe stânga e tot bulevard în apărarea Gloriei, dar Dolha salvează din fața lui Roman (34). Apoi, același Dolha își mai salvează o dată echipa, la reluarea cu capul a lui 

Herea (35). Finalul primei reprize îi găsește pe rapidiști în careul Gloriei, dar Dolha e suveran și cele două echipe intră la cabine cu 0-0.
 
 
Repriza secundă le-a aparținut în totalitate rapidiștilor, care au dominat și și-au creat multe ocazii mari de a marca. Emil Dică prinde o torpilă de la 25 de metri, la încheietura barelor (55) iar apoi Pancu trage peste bară, din 6 metri (57). Gloria nu mai reușește absolut nimic la creație și pare că se mulțumește cu un egal. Rapidul forțează pe margini, unde apărarea Gloriei e tot mai șubredă. Plouă cu centrări în careul lui Dolha, respinse de fiecare dată de portarul Bistriței și se Kanon.
 
Golul vine firesc, dintr-o fază fixă în  minutul 83: Emil Dică centrează din lovitură liberă, iar Grigorie reia cu capul, nestingherit, din fața porții. Manea forțează pe final cu Sighiartău, dar minunea nu se mai întâmplă și Gloria pierde cu scorul de 0-1 un meci în care a jucat fotbal doar o repriză. 

Gloria: Dolha; M. Stancu, Hlinca, Kanon, Stroe – Radu, M. Pouye, Enescu, Chițu – Bucur (Sighiartău `85), Antonache (Cubilla `80)

Rapid: Pecanha; Voica, Abrudan, Oros, V. Nicolae – E. Dică, Herea (Ioniță II `80) – Roman, Pancu (Ciolacu `85), Grigore – Ioniță (Martin `80)  

Arbitri: T. Crăciunescu (Rm. Vâlcea), C. Danșa (Oradea), V. Avram (București). Obs: V. Boit (Timișoara), S. Boca (Iași)

Spectatori: 3500

Cartonașe galbene: M. Pouye


 | 103 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *