După ce a pierdut lamentabil semifinala cu CSM Târgu Jiu, Gloria a pierdut și finala mică, împotriva echipei din Brăila, 26-32. Trofeul a fost câștigat de CSM București, care a învins în finala mare echipa din Târgu Jiu cu 31-25.
Jurnalistul Augustin Danci a sintetizat momentul pe infobistrita.ro:
”Gloria a pierdut lamentabil semifinala Cupei României la handbal feminin, în fața unei echipe muuult mai slab cotate, cu jucătoare mai puțin valoroase și plătite mai slab, cu buget mult mai mic. Și mie mi se pare inacceptabil ce s-a întâmplat și nu există nicio scuză. Dacă ai valoare, te concentrezi și câștigi la pas un astfel de meci. Dacă ai respect față de spectatori, față de oraș, față de club, nu ai cum să pierzi cu Târgu Jiu, o formație despre care 80 la sută dintre români nici nu știu că există în handbalul feminin.
Dar în sport nu e doar despre bani și salariile mari, sportivii cei mai valoroși, sumele impresionante investite, nu îți garantează succesul și, cu atât mai puțin, succesul imediat. Vedem asta și în fotbal, unde șeicii se chinuie de ani buni să ia un trofeu important, investind sume halucinante și aducând cei mai buni jucători de pe planetă. Vedem asta și în handbal, unde CSM București, deși are în lot unele dintre cele mai bune sportive din lume, nu mai reușește să ajungă în careul de ași al Europei.
Așa e și la Gloria, unde bugetul de peste 2 milioane de euro al clubului ne-a adus doar locul trei în campionat și nici măcar prezența în finala Cupei. Performanța în sporturile de echipe depinde de mulți factori, nu doar de bani și de valoarea individuală a sportivilor. O echipă valoroasă se construiește în timp, în 2-3 sezoane, păstrând un nucleu de jucătoare și întărind posturile deficitare. O echipă devine puternică depășind cu bine momentele critice și aici vine rolul antrenorului, a conducerii.
Și mai e ceva, ce poate mulți nu știu. De multe ori, ca să aduci o jucătoare valoroasă într-un sătuc obosit ca Bistrița, la o echipă care nu joacă în cupe europene, trebuie să-i oferi poate mai mulți bani decât la un club dintr-un oraș mare, care evoluează în Liga Campionilor.
Și io-s supărat că ne-am făcut de râs, și-s nervos când le văd pe unele handbaliste cum se plimbă pe teren cu salariile astea, dar, în același timp, știu că dacă ai condiții și bani nu faci neapărat performanță.”
Gloria va încheia sezonul handbalistic cu un ultim meci în campionat, la Cisnădie, în 28 mai.
mai 22, 2023
Nu prea inteleg aluzia titlului cu „banii nu aduc fericirea” . Jucatoarele si au luat banii, ca le au facut fericite sau nu e alta poveste. De ce nici un ziarist nu spune nimic fata de antrenor? Cum de nu ati cerut sa i se faca statuie la bistrita. Cum explicati ca domnul antrenor oriunde a fost nu a castigat meciurile decisive ,capitale sa le spun asa. La nationala de junioare dupa ce castiga grupa la primul meci decisiv pauza, anul trecut in cupa ne o eliminat . Cum a putut antrenorul Carlos Viver, sa faca o performanta la rapid cu un buget sub gloria? Si ca lot sub gloria. Am sperat la onoarea dumnealui sa isi prezinte demisea ca un gest macar pt publicul bistritean.
mai 22, 2023
Pașca a terminat pe locul 3, nu are de ce sa își de-a demisia. E locul nostru, nu avem lot peste CSM sau Rapid. Sperăm că a fost doar un accident și vin arăta altfel, cu jucătoarele transferate, la toamnă.
mai 23, 2023
Când pierzi meciuri cruciale ,decisive nu este accident. Este dovada că unu din cei 2 antrenori unul și a făcut treaba cum trebuie. Daca era accident cum de au pierdut și finala mică? Erau cu moralul la pământ se va spune…serios !!! Ce mare câștig este că a terminat pe locul 3 și joaca preliminarii in Europa iar Jiul direct in grupe. Vreți un pariu? Cu Horațiu pe banca gloria nu va trece de preliminarii!!
mai 23, 2023
Locul trei e o performanta. E drept, echipa e decenta, jucatoare bune. In cupa ne-au lipsit doua piese importante in fiecare meci – arbitrii. Cam asa a fost in campionat – cand era putin mai greu, faceau fluierasii treaba buna, asta e adevarul (razbunarea Brailei). Legat de echipa / staff / conducere, acolo e un clan. Si cultura de clan se remarca prin faptul ca principala calitate necesara e loialitatea, nu competenta (mai ales ca de multe ori oamenii competenti nu-s obedienti). De asta vedeti ca antrenorul secund a fost promovat principal la echipa de tineret (si nu cred ca ce s-a intamplat in cupa nu are legatura cu asta) plus o gramada de pesedisme (de la ce se intampla la echipa, pana la sustinerea ei). Multi oameni merg la meciuri nu pentru ca-s fani handbal, ci ca sa fie vazuti de sefi ca-s prezenti. La fel si la comentarii pe retele de socializare, aia scriu acolo sa vada sefimea. In concluzie, cand pui o petarda sa conduca echipa, o sa faca poc, daca nu te ocupi sa o stingi cand se aprinde.