Gloria în 2011, cel mai slab loc din istoria clubului în prima ligă

 

  • Echipa bistrițeană nu s-a mai clasat niciodată pe locul 14 în Liga 1, cel mai slab din toate cele 21 de sezoane

 

Gloria a încheiat cel mai slab sezon din istoria ei în Liga 1, care cuprinde 21 de sezoane. Niciodată nu s-a întâmplat ca echipa bistrițeană să coboare sub locul 13. Campionatul a început cu Laurențiu Reghecampf pe banca tehnică, cu Ana Maria Prodan la marketing, cu preparator fizic din Germania și cu o selecție fără precedent, la care au participat 15 jucători străini. Din punct de vedere finaciar, Pădureanu anunța că dacă nu face un buget de 3 milioane și jumătate se retrage și pleacă definitiv din Bistrița. Se pare că l-a făcut, însă doar pe hârtie, problemele financiare ale Gloriei fiind acum mai mari decât anul trecut.

După o pregătire în Austria, Gloria lui Reghecampf a debutat cu dreptul, reușind un egal la Timișoara, 2-1. Apoi a mai venit unul acasă cu Astra, o victorie cu Pandurii și una cu Mureșul. Însă din etapa a 7-a, Gloria s-a dus la vale. Nu a mai câștigat nimic 6 etape și Pădureanu l-a schimbat pe Reghecampf cu Manea. “Ar fi trebuit să antreneze vreo 4-5 ani la Liga a doua, a venit prea repede la noi”, a spus Pădureanu. Situația a fost asemănătoare cu cea petrecută cu un an înainte, când Tăbârcă a fost înlocuit cu halagian, iar apoi cu Șumudică.

 

“Å¢in mult la Cupă, vreau să fac din Gloria echipa greu de bătut altădată”

 

Manea a venit cu sufletul și a dat un nou suflu echipei. Gloria a câștigat următorul meci din campionat, chiar cu Steaua, 1-0 și a trecut de Unirea Urziceni în cupă. Apoi s-a împiedicat la Mediaș, dar a bătut CFR-ul în Cupă. Cu Moraes în prim plan, Gloria a bătut la Craiuva și pe Brănești în ultimele două etape și s-a redresat la jumătatea campionatului. A venit însă returul, fără brazilian și Gloria s-a dus din nou la vale. Pădureanu i-a cerut din nou ajutor la Halagian, dar armeanul mai mult a încurcat decât a ajutat, plecând după câteva etape și o serie de episoade penibile în care s-a certat cu toată lumea.

Finalul a fost salvat tot de Manea, o remiză cu U Craiova marcând rămânerea în prima ligă. În Cupă. Gloria a ajuns până în semifinale, dar s-a făcut de râs, arătând exact invers decât a zis Manea la început. “Å¢in mult la cupă”, a yis antrenorul, dar s-a văzut că Gloria nu a ținut deloc la această întrecere, jucând cu rezervele în dubla manșă cu Dinamo.

 

Lotul folosit (36 de jucători): Albuț (33 de meciuri), Băjenaru (30), Szukala, C. Petre (28), Velcovici (27), Mărginean (25), Achim (22), Anton, Tudose (21), Keita (20), Năstase, Nalați (câte 18), Mureșan, Predescu (17), J. Moraes (15), Frăsinescu, B. Moraes (12), Corallo, Săceanu (11), Cavalli, Coroian, Iordache, Mandea (câte 9), Cafasso (8), Bawab (7), G. Ene (6), Bâlbă, Costache, De Souza (5), De Pina, Curtuiuș,  DAgostino, Pasenciuc (3), Irimia, Pădurariu, Iodi (1)

Antrenori: Laurențiu Reghekampf (1-12), Nicolae Manea (13-34)

 

Pe 17 în clasamentul all-time al Ligii 1

Gloria ocupă locul 17 în clasamentul Ligii 1 din toate timpurile. Echipa bistrițeană are 690 de partide jucate, 266 de victorii 124 de egaluri și 300 de înfrângeri, un golaveraj 882-934. Pe primul loc în acest clasament este Steaua, urmată de Dinamo și Rapid. Gloria se află înaintea unor echipe ca CFR Cluj, Poli Iași, Ceahlăul Corvinul, FC Olt și după Jiul, UTA, U Cluj sau FC Brașov.

Junior Moraes, golgeterul Gloriei

Deși a jucat doar în turul campionatului, Junior Moraes a rămas până la sfârșit golgeter al echipei cu 8 goluri. După el vine Băjenaru cu 4 goluri, Cavalli și Predescu cu 3, Szukala, Keita, Cafasso, Mureșan, Bâlbă și Curtuiuș cu 2, Velcovici, D Agostino, Coroian și Tudose cu câte unul.

Prima etapă-locul 7, ultima-14

Evoluția echipei în clasament a avut un grafic descendent în prima parte a campionatului, apoi s-a stabilizat în jurul locurilor 12-13 și pe final a rămas constant pe locul 14. După prima etapă Gloria a ocupat locul 7 în clasament, poziție pe care avea să revină în etapa a 4. Apoi a coborât până în cel mai de jos punct, locul 17 în etapa a 15-a. Din etapa a 27-a s-a instalat pe 14 și a rămas acolo 8 etape, până la final.

Între minutele 45- 75, cele mai multe goluri primite

Gloria și-a împărțit golurile marcate pe toată durata meciurilor. A marcat 7 goluri în primele 15 minute și 4 goluri în primele 15 minute din repriza a doua, acestea fiind extremele graficului cu goluri marcate. În schimb, la goluri primite, echipa bistrițeană se remarcă cu goluri încasate la începutul reprizei secunde. 22 de goluri din cele 47 primite au fost primite în primele 30 de minute din repriza secundă. Gloria a primit în acest campionat și 3 goluri în prelungiri.

Mărginean, campionul cartonașelor

Radu Mărginean a primit cele mai multe cartonașe în acest sezon, 9 galbene și unul roșu. Îl urmează Lukas Szukala, cu 6 galbene și unul roșu, Năstase cu 5 galbene și unul roșu. Cel de-al 4 lea roșu din acest sezon a fost al lui Nalați, care mai are și 3 galbene. Nu au stat rău la avertismente nici Velcovici, Băjenaru și C. Petre cu câte 6 galbene. 

Adrian Linca

 | 250 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *