Gloria ”“ CFR Cluj, duelul orgoliilor

  Gloria Bistrița joacă vineri, 12 septembrie, cu începere de la ora 17.00, împotriva echipei CFR Cluj. Ambele echipe au nevoie de o victorie, Gloria pentru a spăla rușinea înfrângerii cu Farul din ultimele secunde, iar feroviarii pentru a mai spera la titlu, după un început de campionat dezastruos. Cu un nou antrenor în persoana lui Maurizio Trombetta, clujenii vor trebui să se bată și cu statistica, aceștia nereușind decât o victorie pe terenul Gloriei în întâlnirile directe.
Se împlinește aproape o lună de zile de când Gloria n-a mai câștigat o partidă în prima ligă și nici locul 12 în clasament cu doar 7 puncte din 6 meciuri nu este tocmai confortabil pentru echipa lui Sabău, care are nevoie de cele trei puncte și de o victorie de moral.
De cealaltă parte, Clujul se află pe locul 10, cu un total de 8 puncte și cu un antrenor care, deși proaspăt numit, pare a avea condiționată poziția de obținerea de victorii.

Anca și Coroian, naveta între Bistrița și Cluj

  Cei mai familiarizați cu partidele dintre Gloria și CFR Cluj par a fi Anca și Coroian, cei doi evoluând de-a lungul timpului la ambele echipe. Mai mult, Coroian a și marcat de două ori în poarta Bistriței, în turul sezonului 2006-2007, în partida disputată la Bistrița și încheiată cu 3-2 pentru Gloria și în returul aceluiași sezon, când CFR a învins acasă cu scorul de 2-1. Adrian Anca, revenit recent la Gloria de la CFR, a marcat și el în poarta echipei lui Sabău în iunie 2006, din penalty, într-o partidă pierdută de Gloria pe teren propriu, cu scorul de 1-2. Anca ar putea juca și în partida de vineri cu CFR, de această dată în tabăra Gloriei.

Statistica, favorabilă Gloriei pe teren propriu

  Gloria și CFR Cluj au jucat 8 partide, punctele fiind împărțite simetric, fiecărei echipe revenindu-i câte 3 victorii, două dintre partide terminându-se la egalitate. Dacă luăm în considerare partidele de la Bistrița, Gloria pare a fi favorită pe teren propriu. Alb-albaștrii au reușit două victorii și un egal cu CFR, pe stadionul municipal, clujenii câștigând o singură dată la Bistrița. 

Pentru nocturnă mai avem de așteptat

  Deși era programată ca un mare eveniment pentru partida cu Steaua, nocturna
stadionului Gloria mai are de așteptat până va fi admirată de spectatori. Nici partida cu CFR Cluj nu se va juca la lumina reflectoarelor, aceasta fiind programată pentru ora 17.00 și transmisă pe GspTv. Nici chiar partida de acasă cu Dinamo București, din etapa a 9-a, nu se va juca în nocturnă, fiind programată tot pentru ora 17.00. De altfel, surse din interiorul clubului susțin că Gloria nu va juca în nocturnă decât în ultimele două partide de acasă, din turul campionatului.

Trombetta vine la victorie

  Noul antrenor al lui CFR Cluj, Maurizzio Trombetta vrea o victorie în partida cu Gloria Bistrița. Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că este mulțumit de forma fizică a jucătorilor săi. Italianul este de părere că foarte importantă este recăpătarea încrederii jucătorilor în forțele proprii, prin victorii în meciurile următoare.

Sabău schimbă din nou?

  Cunoscut drept unul dintre cei mai imprevizibili antrenori, Ioan Ovidiu Sabău va schimba, probabil, din nou formula de start. Acesta a schimbat, practic, de la meci la meci componența echipei, în speranța că va găsi soluția ideala. Cu toate acestea, moțul a fost foarte nemulțumit după înfrângerea cu Farul, declarând că mulți dintre jucători nu au valoare de echipa Gloriei. Sabău are vineri ocazia să folosească și noile achiziții, pe mijlocașul Robert Neagoe și pe atacantul Adrian Anca. Și Mădălin Ciucă ar putea fi introdus de Sabău în partida cu CFR, fiind o soluție pentru defensiva Gloriei, defensivă care a arătat multe puncte slabe în partidele cu Farul și Steaua.

 | 86 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On