Gloria 1922 ”“ II

Gloria 1922 ”“ II

De ani de zile s-au disputat pozițiile de conducere, pro și contra, nașterii și existenței echipelor secunde din preajma divizionarelor ”A”. Modele tip ”Progresul CPCS” – generația Meteianu, a anilor 50, s-au născut, dar au și sucombat repede. Au mai fost modelele Viitorul și Luceafărul. Au dispărut și ele. S-ar zice că au fost nereușite. Dar numărul jucătorilor de elită ce au rămas după ele demonstrează contrariul. S-a născut mai apoi campionatul de tineret al diviziei A. Gloria Bistrița chiar și-a adjudecat un titlu național. Dar ”conducătorii” interesați de moment au pus ”mână de la mână” și l-au desființat.
În ultimii ani, regulamentele naționale au permis ca echipele secunde ale cluburilor din prima ligă să activeze în campionatele de nivel secund și terț. Lucru pe care ACF Gloria 1922 l-a îmbrățișat de la bun început. Cu rezultate mai mult sau mai puțin satisfăcătoare.
De fapt ce se așteaptă de la aceste echipe secunde? Două rezultate concomitente: clasare onorabilă competițională și formarea de jucători apți de joc (titularizare) pentru primele echipe.
Acest al doilea obiectiv, urmărit cu asiduitate de conducere și corpul tehnic, nu mulțumește încă. Poate rezultatele din această stagiune a diviziei C confirmă justețea ultimelor proceduri: păstrarea unei coloane vertebrale meci de meci, folosirea juniorilor în echipa de joc și exigența față de seniorii detașați.
Este prea devreme pentru concluzii decisive dar, acum după primele jocuri de campionat, Gloria 1922 II are nu numai rezultate bune, cu perspective de bun augur. În bună măsură rezultatele până la finele de campionat depind de corpul tehnic, în frunte cu Matei Dănuț și Zegrean Dorel.
Cu condiția să fie asistați tehnic și ajutați administrativ.

 | 76 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On