Gimnastica bistrițeană e mai săracă! A murit profesoara Maria Flămând!

La 73 de ani, profesoara de educație fizică, antrenoare de gimnastică, Maria Flămând, a plecat dintre noi, după o cruntă suferință produsă de cancer.

Va fi înmormântată joi, slujba urmând să înceapă la ora 13.00, la capela de pe strada Tărpiului.

Maria Flămând a absolvit Liceul Liviu Rebreanu în 1963,iar apoi a făcut IEFS-ul la Cluj-Napoca. Ca studentă face parte din echipa de gimnastică a facultăţii. Ȋn 1966 este repartizată la Pașcani, iar în 1973 se întoarce acasă, la Bistrița. A predat la Școala Generală numărul 2, la Liceul Sanitar, la  liceul „Liviu Rebreanu” (clasa specială de gimnastică) și la CSS Bistriţa, de unde se pensionează ȋn 2000. A mai avut grupe de inițiere până în 2006, fiind profesor grad I.

Plăcerea de a lucra, oricȃt de mult ȋn sala de antrenamente cu sportivii săi, mici ca vȃrstă dar ȋn viitor mari gimnaști, de performanţă, ȋi hrănește dictonul: „mȃncam gimnastica pe pȃine”. Un dicton pe care și l-a respectat cu sfinţenie, i-a adus multe satisfacţii profesionale, de antrenoare, reușind să deschidă calea spre marea performanţă multor sportivi descoperiţi și iniţiaţi de ea: Nicolae Remus campion european și mondial de gimnastică aerobică, fraţii Tiberiu și Cristian Szenteș, Vermeșan Viorel, Nistor Adrian, Griga Liviu, Georgescu Alina, Hangan Crina ș.a.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

 

 

 

 | 2.402 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *