Galerie Foto: Sfârșit de carieră pentru una din cele mai emblematice handbaliste bistrițene a tuturor timpurilor!

Laura Pristăviță va disputa astăzi ultimul meci din postura de handbalistă. La capătul unui sezon încununat cu două medalii de bronz în Campionatul Național și Cupa României, precum și o medalie de argint în Cupa EHF, centrul Gloriei va pune punct unei cariere de 16 ani în handbalul mare; un parcurs extrem de prolific, caracterizat printr-o sumedenie de performanțe demne de invidiat.

Primul contact cu handbalul și performanțele juvenile

Laura Pristăviță (n. Oltean) s-a născut pe data de 20 iulie 1989 în orașul Bistrița. A luat pentru prima dată contact cu handbalul în anul 2003, în cadrul Liceului cu Program Sportiv din oraș, sub îndrumarea domnului Ștefănescu. În perioada de juniorat l-a avut ca antrenor pe Iuliu Crăciun, periplul ei juvenil culminând în iunie 2008, când a câștigat prima medalie de aur, din istoria Bistriței, la categoria Junioare 1, tocmai în fața propriilor suporteri, turneul final desfășurându-se în Sala LPS ”Dorin Moruțan”.

În ceea ce privește reprezentativa de tineret a României, Laura a câștigat o medalie de bronz la Campionatul European din Turcia, în 2007, punctând de asemenea prezențe la Campionatul Mondial de Tineret din Macedonia, din 2008.

În total, pentru naționala de tineret, a jucat 31 de meciuri și a înscris 54 de goluri.

2008 – 2012 U Jolidon Cluj

De pe băncile junioratului, împreună cu Joldeș și Tetean, se alătură formației de primă ligă, U Cluj.

În cele patru sezoane petrecute la Cluj, cucerește 3 medalii de argint în Campionatul Național și o medalie de bronz în Supercupa României. Bifează de asemenea prezențe în Liga Campionilor și Cupa EHF.

2012 – 2016 (tur) HCM Baia Mare

Pe fondul problemelor financiare ale echipei din Cluj, decide să nu-și prelungească contractul cu cei de la U și se alătură echipei băimărene HCM, sub comanda lui Costică Buceschi, cel care, la rândul său, și-a încheiat cariera în handbalul profesionist tocmai la Bistrița.

Din postura de jucătoare a HCM-ului survine și prima prezență în tricoul României, la senioare. În 2013, selecționerul de atunci al naționalei, Gheorghe Tadici, o convoacă în angrenajul primei reprezentative pentru Trofeul Carpați. Pentru România a strâns ulterior peste 30 de meciuri oficiale.

Ca și componentă a lotului băimărean, câștigă singurul titlu de Campioană Națională din palmares, iese de 3 ori vicecampioană națională și câștigă de 3 ori, atât Cupa, cât și Supercupa României. Totodată participă în Liga Campionilor, unde ajunge în fazele sferturilor de finală, bifând astfel cea mai bună clasare a ei în comptiția supremă intercluburi.

2016 (retur) – 2024 CSM/Gloria Bistrița

Se alătură proiectului lui Horațiu Pașca în returul sezonului 2015/2016 și pune umărul serios la promovarea Bistriței în Liga Națională. Devine rapid un pilon de bază a formației bistrițene, unul din fan-favorite-ul publicului și trepta, e desemnată căpitanul micii grupări bistrițene.

În cele opt sezoane și jumătate petrecute acasă, cucerește 3 medalii naționale de bronz, 2 medalii de bronz în Cupa României, totul culminând cu o medalie de argint în Cupa EHF European League.

Palmares complet:

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Laura-Pristavita_Palmares-Complet-1024x421.png

Sportul Bistrițean îi urează Laurei mult success în tot ceea ce-și propune să realizeze în viitor, sperând totodată, să rămână aproape de fenomenul handbalistic bistrițean!

Tiberiu Titieni

 | 1.596 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Gloria Bistrița e unul dintre cele mai puternice cluburi de handbal feminin din Europa.
    Junioarele nu au șanse să prindă echipa, din moment ce locurile sunt ocupate cu componente ale naționalelor din , România, Brazilia, Spania, Franța, Croația, Muntenegru etc.
    Junioarele ar trebui să meargă la Zalău, Baia-Mare, Brașov, Târgu Jiu, Cisnădie , Buzau sau la nou promovate.
    Dacă joacă bine acolo timp de 3 ani, s-ar pot ea să fie în stare să facă pasul la Gloria Bistrița.
    Munca cu juniorii este foarte importantă, chiar dacă pregătești jucătoare pt alte cluburi ……Câștigă România și echipa națională.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *