Laura Pristăviță va disputa astăzi ultimul meci din postura de handbalistă. La capătul unui sezon încununat cu două medalii de bronz în Campionatul Național și Cupa României, precum și o medalie de argint în Cupa EHF, centrul Gloriei va pune punct unei cariere de 16 ani în handbalul mare; un parcurs extrem de prolific, caracterizat printr-o sumedenie de performanțe demne de invidiat.
Primul contact cu handbalul și performanțele juvenile

Laura Pristăviță (n. Oltean) s-a născut pe data de 20 iulie 1989 în orașul Bistrița. A luat pentru prima dată contact cu handbalul în anul 2003, în cadrul Liceului cu Program Sportiv din oraș, sub îndrumarea domnului Ștefănescu. În perioada de juniorat l-a avut ca antrenor pe Iuliu Crăciun, periplul ei juvenil culminând în iunie 2008, când a câștigat prima medalie de aur, din istoria Bistriței, la categoria Junioare 1, tocmai în fața propriilor suporteri, turneul final desfășurându-se în Sala LPS ”Dorin Moruțan”.
În ceea ce privește reprezentativa de tineret a României, Laura a câștigat o medalie de bronz la Campionatul European din Turcia, în 2007, punctând de asemenea prezențe la Campionatul Mondial de Tineret din Macedonia, din 2008.
În total, pentru naționala de tineret, a jucat 31 de meciuri și a înscris 54 de goluri.
2008 – 2012 U Jolidon Cluj

De pe băncile junioratului, împreună cu Joldeș și Tetean, se alătură formației de primă ligă, U Cluj.
În cele patru sezoane petrecute la Cluj, cucerește 3 medalii de argint în Campionatul Național și o medalie de bronz în Supercupa României. Bifează de asemenea prezențe în Liga Campionilor și Cupa EHF.
2012 – 2016 (tur) HCM Baia Mare

Pe fondul problemelor financiare ale echipei din Cluj, decide să nu-și prelungească contractul cu cei de la U și se alătură echipei băimărene HCM, sub comanda lui Costică Buceschi, cel care, la rândul său, și-a încheiat cariera în handbalul profesionist tocmai la Bistrița.
Din postura de jucătoare a HCM-ului survine și prima prezență în tricoul României, la senioare. În 2013, selecționerul de atunci al naționalei, Gheorghe Tadici, o convoacă în angrenajul primei reprezentative pentru Trofeul Carpați. Pentru România a strâns ulterior peste 30 de meciuri oficiale.
Ca și componentă a lotului băimărean, câștigă singurul titlu de Campioană Națională din palmares, iese de 3 ori vicecampioană națională și câștigă de 3 ori, atât Cupa, cât și Supercupa României. Totodată participă în Liga Campionilor, unde ajunge în fazele sferturilor de finală, bifând astfel cea mai bună clasare a ei în comptiția supremă intercluburi.
2016 (retur) – 2024 CSM/Gloria Bistrița

Se alătură proiectului lui Horațiu Pașca în returul sezonului 2015/2016 și pune umărul serios la promovarea Bistriței în Liga Națională. Devine rapid un pilon de bază a formației bistrițene, unul din fan-favorite-ul publicului și trepta, e desemnată căpitanul micii grupări bistrițene.
În cele opt sezoane și jumătate petrecute acasă, cucerește 3 medalii naționale de bronz, 2 medalii de bronz în Cupa României, totul culminând cu o medalie de argint în Cupa EHF European League.
Palmares complet:








































Sportul Bistrițean îi urează Laurei mult success în tot ceea ce-și propune să realizeze în viitor, sperând totodată, să rămână aproape de fenomenul handbalistic bistrițean!
Tiberiu Titieni
mai 18, 2024
Gloria Bistrița e unul dintre cele mai puternice cluburi de handbal feminin din Europa.
Junioarele nu au șanse să prindă echipa, din moment ce locurile sunt ocupate cu componente ale naționalelor din , România, Brazilia, Spania, Franța, Croația, Muntenegru etc.
Junioarele ar trebui să meargă la Zalău, Baia-Mare, Brașov, Târgu Jiu, Cisnădie , Buzau sau la nou promovate.
Dacă joacă bine acolo timp de 3 ani, s-ar pot ea să fie în stare să facă pasul la Gloria Bistrița.
Munca cu juniorii este foarte importantă, chiar dacă pregătești jucătoare pt alte cluburi ……Câștigă România și echipa națională.