Gabi Balint: ”žNu e normal să angajezi antrenori fără licență. Federația trebuie să intervină”

Mirel Radoi este noul antrenor al Stelei, insa acesta nu poate ocupa si in acte aceasta functie, fiind numit director sportiv. Bistrițeanul Gabi Balint crede ca nu este normal ca aceste tertipuri sa mai fie acceptate si spune ca Federatia ar trebui sa intervina pentru a lamuri situatia.

“La noi nu se intampla de azi de ieri problema asta cu angajatul celor fara licenta”

„Noi am dorit mult sa facem scoala de antrenori, pentru ca ne-a si placut meseria asta, dar si pentru ca mi se pare normal sa ai o diploma daca vrei sa faci meseria asta. La noi nu se intampla de ieri de azi asta cu angajatul celor fara licenta. Se intampla de mult timp ca cei fara diplome sa stea pe banca. La Steaua stie toata lumea ca Radoi este antrenor, cine crede ca el este director sportiv? Aici este vina Federatiei si ar trebui sa se implice. Si cred ca se va implica si nu va mai da voie celor fara licenta sa stea pe banca.Eu am facut un an si jumatate de cursuri, am facut stagiu la nationala de 4 ani ca secund. Apoi am luat Licenta Pro. Acum nu zic ca Balint sta pe bara si antreneaza altul fara licenta. Fiecare patron angajeaza pe cineva. Eu nu cred ca Radoi nu are atitudine de antrenor, dar trebuie sa inteleaga si el ca trebuie sa ai o scoala. Nu mai poti sa pui director sportiv, sau orice alta functie”, a spus Balint in emisiunea „Fotbal la matineu”.

Varianta lui Balint: 3 serii in Liga 2, asa cum era cu ani in urma

Acesta mai spune ca ar trebuie reorganizata si competitia de la liga a doua si ar propune 3 serii care sa duca la diminuara cheltuielilor echipelor.„Toti spun ca multe echipe intra in faliment. Asta este. Poti sa ramai, ramai, nu poti intri in faliment. Daca raman doar 10 echipe, atunci raman 10 echipe si la liga 1 si la liga a doua. Ar trebui sa o luam de la zero, adica fara datorii. Sa o ia de la zero din liga a patra. Nu poti sa acumulezi datorii si tu sa iti doresti sa promovezi.Parerea mea este ca ar trebui trei serii, sau macar doua in liga a doua, pentru ca sunt cheluieli mari pentru echipe. Era bine cu trei serii pentru ca se micsorau distantele, bani mai putini cheltuiti.Faci trei serii de 10-12 echipe cu play-off, play-out. Si sa promoveze doar locul 1″, a adaugat fostul international roman.

“La ce campionat avem, daca esti organizat, te poti bate la primele 3 locuri fara probleme”

Gabi Balint mai sune ca echipa fostului sau coleg Dan Petrescu, ASA Tg. Mures, se poate bate la primele trei locuri, chiar daca „Bursucul” a adus jucatori trecuti de prima tinerete.„Mai in gluma mai in serios, Dan Petrescu face transferuri traind din trecut. Un antrenor se bazeaza mereu pe niste jucatori pe care ii stie foarte bine si e normal sa ii alegi in functie de asta. Dar nu va fi usor pentru ca anii se cunosc la unii, mai ales ca o parte din ei nu au mai jucat la un nivel asa inalt. El crede ca va scoate tot ce e mai bun din ei. Sa vedem ce se va intampla. Adevarul este ca la ce campionat avem, daca esti putin organizat, te poti bate la primele trei locuri fara probleme”.

Nu m-a cautat nimeni de la Clinceni, am fost plecat in Canada si SUA, abia am venit”

Acesta a recunoscut ca a avut cateva discutii pentru preluarea unei echipe, dar este tras inapoi de situatia fotbalului romanesc.„Am avut cateva discutii, dar cu o echipa de Liga 1. Acum am niste discutii, dar doar amicale deocamda. E greu sa alegi acum, sa te duci cu capul inainte. Prefer sa raman in televiziune, unde ma simt bine. In fotbalul romanesc sunt multe probleme, probleme si cu patronii care toti se pricep la fotbal si eu nu accept asta”, a incheiat Gabi Balint.

 | 1.025 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *