FRF face selecție pentru naționala Under 15! La Bistrița, se coace lotul pentru faza interjudețeană!

Generațiile se descoperă, se formează, se pregătesc. Nu se inventează. Aceasta este deviza Federației Române de Fotbal, sub care organizează o amplă acțiune de selecție în vederea formării lotului național Under 15.

În fiecare județ, a început un turneu național pentru crearea unui lot lărgit din tinerii jucători talentați, cu potențial pentru constituirea echipei naționale

Împreună cu Asociațiile Județene de Fotbal, FRF adună copii născuți în 2004 și formează selecționate județene care să participe apoi la etape interjudețene și regionale. La final, în 2018, 8 selecționate regionale vor juca un turneul final în urma căruia va fi format un lot lărgit de 44 de jucători.

Practic, pe parcursul unui an, dintr-un total de peste 2000 de jucători, sita va cerne până va rămâne ce e mai bun în țară la categoria de vârstă 2004.

La Bistrița, sub comanda președintelui AJF, Dan Jiga, s-au adunat ieri peste 25 de copii din Municipiu, dar și din Năsăud, Beclean și Sângeorz Băi. Lotul va fi coordonat de un staff tehnic, din care fac parte antrenorii Marius Chira și Andrei Nagy, dar și Sergiu Gabor, referent din partea federației.

Până în 20 august va fi stabilit lotul cu care județul Bistrița- Năsăud se va prezenta la etapa interjudețeană, alături de selecționatele din Maramureș, Cluj, Sălaj, Bihor și Satu Mare.

”Federația încearcă să aplice selecția progresivă pentru a depista cele mai mari talente la toate categoriile de vârstă. La 2004, a început această acțiune, care se va finaliza în 2018, după încheierea anului școlar. Practic, vor fi multe meciuri între cei mai buni dintre cei buni, până se va definitiva lotul național. Mă bucur că antrenorii care au grupe la această categorie de vârstă au fost receptivi și încearcă să se implice”, spune Dan Jiga, șeful fotbalului din Bistrița-Năsăud.

Adrian Linca


 | 955 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *