FOTO/ VIDEO: Bistrițenii fac senzație în Campionatul Național de off-road! Craveț și Andron, performerii primei etape!

La Gilău, a avut loc în acest weekend prima etapă a Campionatului Național de off- road, competiție organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Cei mai buni piloţi din sezonul trecut au fost prezenți la acest eveniment, aflat la a 17-a ediție, numit Cupa Banca Transilvania și organizat Clubul Transsylvania Off Road din Cluj-Napoca.

După succesul răsunător obținut de Cristian Craveț în sezonul trecut, alți 4 piloți bistrițeni s-au înscris la startul noii ediții.

Narcis Andron și-a propus să țină aproape de campion la clasa standard B, Teodor Alexandru Rusu încearcă să facă față la categoria open, iar Vasile Mircea și Octavian Croitor s-au încumetat deocamdată doar la trial, primul la open și celălalt la extrem.

Craveț, Andron, Mircea și Rusu fac parte din clubul Rain 4×4 Bstrița, iar Croitor reprezintă o grupare din Rodna.

După o primă zi dificilă, în care Craveț și copilotul său Cristian Micu au fost penalizați drastic pentru o abatere de la traseu, iar Andron și copilotul Octavian Popanton (foto jos) s-au rătăcit de câteva ori și au pierdut timp prețios din cauza unui cauciuc sărit de pe jantă, a venit ziua a doua, de senzație pentru ai noștri.

 

Andron a câștigat trialul organizat pe un traseu foarte spectaculos, lângă o carieră de piatră. A forțat cât a trebuit pentru a-l bate pe Craveț, ceilalți competitori rămânând spectatorii bistrițenilor care s-au bătut la primul loc. Au fost aplaudați de toți cei prezenți la trial și au arătat tuturor că sunt favoriții clasei standard B, adică a mașinilor de serie cu motoare mai mari de 2500 de cm cubi.

Și Tavi Croitor cu copilotul său Daniel Larionesi au mers bine la trial, la clasa extrem, cu o mașină foarte sofisticată și spectaculoasă, însă doar din a doua încercare, după ce au ”furat” startul prima dată. S-au clasat pe 3 și ar putea concura cu succes, nu doar la trial, în etapele următoare.

Vasile Mircea (foto jos) a fost o surpriză plăcută pentru toată lumea, evoluția lui la trialul de la Open fiind foarte curajoasă. A terminat pe 4, însă doar după proba video, care a arătat că nu a rupt un stâlp de control, lovit de altă mașină înainte.

 

Din păcate, de la trial au lipsit Teodor Rusu și copilotul său Tudor Turdean, care au abandonat în prima zi. Înscriși la open, cei doi au rămas fără o roată la un obstacol dificil de pe traseu și și-au recuperat mașina doar a doua zi.

Imediat după trial, a urmat sesiunea a doua de concurs, una în care Craveț și Andron au făcut spectacol. Și-au depășit net ceilalți 12 adversari de la clasa lor și au terminat pe primele două locuri din clasamentul zilei . De data aceasta a fost mai bun Narcis Andron, cu 3 minute în fața lui Craveț.

Însă, din cauza penalizărilor din prima zi, care i-au tras înapoi pe amândoi, Craveț a terminat pe 5, iar Andron pe 8 în clasamentul general al etapei.

O etapă foarte spectaculoasă, în care bistrițenii noștri au arătat că vor să aibă un cuvânt important de spus în această ediție de campionat, care va avea programate alte șapte runde, la Baia Sprie, Slănic Moldova, Orăştie, Slănic Prahova, Buzău, Iaşi şi Târgovişte.

Adrian Linca

 

 

 

 

 | 7.842 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *