FOTO: Imagini spectaculoase din Bistricioru Călimanilor: Un traseu pentru iubitorii de aventură

Drumețiile pe timp de iarnă nu sunt pentru oricine, dar curajoșii care ajung în Colibița pot încerca un traseu până în Vf. Bistricioru. De curând, peisajul tomnatic a lăsat locul celui de iarnă, așa că ai nevoie de echipamentul potrivit dacă vrei să cucerești muntele. Un traseu de dificultate medie, drumul până în Vârful Bistricioru poate fi o ieșire perfectă de weekend.

Cu o zonă montană ofertantă în Bistrița-Năsăud, ce numără nu mai puțin de 5 masivi muntoși, turismul ar putea fi mult mai dezvoltat chiar și pe timp de iarnă. Traseul sat Mița-Vf. Bistricioru este unul perfect pentru a te încălzi dacă vrei ca sezonul acesta să cucerești și alte culmi din țară sau din străinătate. Cu o altitudine maximă de 1990 m, Vf. Bistricioru este unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere din Munții Călimani. 

Traseul trece prin punctele sat Mița – Valea Colbul- Piciorul Colbu – P-na Gura Plaiului – Vf. Bistricioru, drumeții având de parcurs aproximativ 5-6 ore (dus-întors) și 11,26 km, cu o diferență de nivel de aproximativ 1000 m. Un sport tot mai apreciat de amatori, dar și de profesioniști, hikingul necesită o condiție fizică bună, dar și echipamente potrivite, mai ales pe timp de iarnă. Bocancii speciali pentru drumeții pe zăpadă, hainele călduroase și impermeabile și accesoriile specifice nu pot să lipsească din arsenal, pentru a evita evenimentele neplăcute.

Weekendul trecut, cei care s-au încumetat să urce pe Bistricior au găsit acolo un strat de zăpadă care, în vârf, ajungea chiar și la 50 cm – 1 m, semn că iarna nu va întârzia să apară. Înainte de a porni în drumeție este important ca turiștii să afle care este starea vremii și să respecte sfaturile Serviciului Public Județean Salvamont. 

 | 427 vizualizări

Author: Stefanel Ana

Share This Post On

1 Comment

  1. „masivi muntoși”…???!!!::))

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *