FOTE: Alin Cioancă, locul 13 în calificări la proba de sprint!

 

A patra zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European, a programat proba de sprint, din cadrul concursului de schi fond. La această probă au participat și sportivii de la LPS Bistrița: Alin Cioancă și Marius Tălpaș, care au concurat alături de alți 85 sportivi, care au avut de parcurs un traseu de 1,3 km.

Concursul a început cu proba de calificări, probă în urma căreia din cei 87 de concurenți s-au calificat pentru semifinale un număr de 30 sportivi. În calificări, Alin Cioancă a sosit al 13-lea, fiind din nou cel mai bine clasat român la această probă, în timp ce Marius Tălpaș a sosit pe locul 64, nereușind să se califice în semifinale. Cei 30 sportivi calificați au fost împărțiți în cinci serii semifinale, din fiecare semifinală s-au calificat pentru finală primii doi clasați. Din păcate Alin Cioancă a terminat seria semifinală în care a concurat pe locul trei, după ce s-a aflat în cursă pentru un loc în finală  mai mult de 900 de metri, nereușind să prindă finala.

Dodica Drăguș, antrenor:”Cosider că Alin a reușit un rezultat bun, având o comportare bună, în special în calificări, în această probă. Sprintul este o probă foarte grea și de aceea unii sportivi se pregătesc special pentru această probă”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 | 377 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *