Fotbal, U11: Transilvania Bistrița, adversari de calibru la Alpas Cup, în Croația

Transilvania Bistrița a participat, cu grupa de copii născuți în 2008, la un turneu de calibru în Croația, organizat sub egida UEFA.

La Alpas Cup, de 10 ani încoace joacă în fiecare vară academii de renume din Europa. Dacă în anii trecuți au participat echipe precum Juventus Torino, Hertha Berlin, Spartak și Slavia Praga, Visla Cracovia, Udinese, Steaua Roșie și Partizan Belgrad, Borussia Monchengladbach, Leipzig sau Sturm Graz, anul acesta bistrițenii s-au confruntat cu Sporting Lisabona, Dinamo Zagreb, NK Zagreb sau NK Osijek.

La start au fost 40 de echipe, 20 pe tabloul principal și 20 venite din calificări, în urma unor turnee în Serbia, Bosnia și Croația. Transilvania a căzut în grupa A, cu alte 9 echipe și nu s-a făcut de rușine. A terminat pe locul 4 și s-a calificat în șaisprezecimi, după  4 victorii, două egaluri și 3 înfrângeri.

În șaisprezecimi, echipa antrenată de Gabriel Cârstea a învins vicecampioana Croației, NK Zagreb, cu 3-2 după prelungiri dar a pierdut în optimi cu NK Osjek, 2-1.

Pentru noi a fost cel mai relevant test în privința creșterii semnificative din punct de vedere fotbalistic a tuturor jucătorilor de la grupa 2008. Trebuie să-i felicităm și să apreciem evoluția lor, în fața unor cluburi și academii de prestigiu din Europa. Doar participând și evoluând cu asemenea jucători vom avea repere de evaluare corectă”, spune Horațiu Pârțiu, antrenorul coordonator al grupării bistrițene.

Lotul de jucători: Mihalca și Bucșa –  portari; Pop, Poenaru, Monița, Chiș, Năsăudean, Zbânca, Ceuca, Chibulcutean, Seica, Moldovan, Tripon și Man.

Rezultate:

Transilvania – NK Buna 1-1

Transilvania – NK Reka 4-0

Transilvania – Sporting 0-4

Transilvania – HSK Zrinski 1-1

Transilvania – Zagorec Krapina 0-1

Transilvania – Dinamo Zagreb 0-3

Transilvania – Dragovoliac 1-0

Transilvania – Kurilovec 2-0

Transilvania – Orjent 2-0

 

1/16 Transilvania- NK Zagreb 3-2 d.p.

1/8 Transilvania – Osjiek 2-1

 | 3.317 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *