Fotbal: Orgolii multe la juniori! Bistrițenii au început returul cu un derby local!

A început și returul Campionatului Național al Juniorilor, sâmbătă, în prima etapă pe terenul din baza Iproeb.

A avut loc încă o dată înfruntarea orgoliilor locale dintre LPS și Gloria Junior.

La juniorii cei mari, under 19, a fost o partidă puțin mai dezechilibrată decât în alte dăți, elevii lui Florea, Gloria Junior, fiind lideri la zi în campionat cu 4 puncte avans față de ocupanta locului II, Interstar Sibiu, și cu gânduri clare de a câștiga seria.

Nu au avut prea mari probleme, poate doar în prima repriza, cu cei de la LPS Bistrița, care au aliniat o echipă mai experimentală, antrenorul Paul Nicolae gândindu-se deja la sezonul viitor, aruncând în luptă mai mulți jucători mai mici de vârstă.

Totuși, prima repriza a fost destul de echilibrată. Gloria deschide scorul în minutul 12, din penalty, prin Valea, însă bucuria a fost destul de scurtă.  În minutul 16, LPS egalează la o fază fixă prin Piticari, la o gravă greșeală a portarului Senocico.

Până la pauză Gloria revine la conducere, în minutul 36, la un șut frumos a lui Buga, deviat în propria poartă de Lakatos.

Cea de-a doua repriză a fost dominată în totalitate de glorioși, care și-au impus jocul și experiența mai mare, marcând încă de 3 ori prin Hontilă, Nuțu și Popa.

Scor final, 5-1, victorie clară pentru băieții lui Stanciu, care se gândesc tot mai serios la câștigarea seriei.

 Gloria Junior under 19: Senocico, Valea, Scurtu, Dodea, Forogau, Buga, Hontila, Butta, Nuțu, Popa, Cifor. Au mai intrat: Sandor, Adam, Moldovan.

 

LPS Bistrița under 19: Banu, Leonte, Bușită, Peptean, Lakatos, Suciu, Stupinean, Spânu, Moldovan D, Moldovan A, Piticari. Au mai intrat: Tetean, Runcan, Nut, Rebrean.

 

La juniorii mici, under 17, a fost o partidă mult mai echilibrată și spectaculoasă, cu mult suspans și răsturnări de scor.

Meciul începe mai amorțit, dar o ploaie torențială oprește jocul pentru 10 minute, și parcă trezește cele 2 echipe, care ies mult mai motivate de la vestiare.

În minutul 25, LPS-ul deschide scorul printr-un șut frumos al unuia dintre remarcații partidiei, Pop Andrei. Micii glorioși nu resimt șocul primirii golului și în 5 minute întorc rezultatul prin Mihaiu prin penalty și Dascălu cu o lovitură de cap la o frumoasă centrare a lui Butuza. LPS egalează din nou până la pauză, prin Emrich. Scor la pauză, 2-2.

Repriza a doua este la fel de animată și echilibrată, fiecare dintre cele două echipe mai marcând o dată, Gloria beneficiind de un autogol, iar LPS-ul prin Gabor Denis. Scorul final rămâne 3-3, un rezultat echitabil și spectaculos.

 Gloria Junior under 17: Senocico, Nechiti, Neamțu, Lostun, Gabor, Stoica, Mihaiu, Buia, Gros, Butuza, Dascălul. Au mai intrat: Rașcă, Petrina.

 

 LPS Bistrița under 17: Covaci, Pop, Suciu, Poenar, Torok, Muscelean, Sulici, Danciu, Pop A, Fechete, Emrich. Au mai intrat: Orban, Tinca, Sangeorzan.

Etapa viitoare va alea loc sâmbătă, 16 martie. Ambele reprezentante ale județului nostru vor juca pe teren propriu, Gloria Junior cu LPS Tg Mureș pe Stadionul Jean Pădureanu și LPS Bistrița pe terenul Iproeb, under 19 cu Interstar Sibiu și under 17 cu Csikszereda.

 

 | 2.333 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *