Fotbal: Cam a nimănui, Gloria începe returul de la două puncte de podium! Azi, meci la Sănătatea!

Unu FC Gloria Bistrița, așa cum se numește oficial echipa condusă de Ioan Horoba, atacă astăzi returul campionatului și deja a atins o mare performanță. Aceea de a fi trecut iarna, fiindcă mulți nu-i dădeau șanse.

Sprijinită doar de Consiliul Județean, cu fonduri suficiente doar pentru supraviețuire, Gloria pare a nimănui, într-un județ cu mare foame de fotbal.

Conducătorii așteptă alegerile locale din toamnă cu speranțe mari în promisiunile tuturor candidaților la fotoliul de primar.

Până atunci, își face treaba exemplar în liga a treia și îngrijește o parte din stadion pentru a-și putea desfășura activitatea acolo.

La mijlocul campionatului, formația antrenată 3 foste glorii bistrițene, Dan Matei, Aurel Nalați și Dorel Zegrean, are 24 de puncte, la 10 în spatele echipei de pe prima poziție, singura care duce în liga a doua.

N-a avut bani de cantonamente și de transferuri, dar s-a pregătit pe lângă casă și a legitimat câțiva jucători tineri, din zonă.

Au plecat Dobrea, Cilean, Lorincz, Birtalan și Murat Aydin, au venit Răzvan Sulici, Raul Runcan, Rareș Petruț Pop (bistrițeni) și Bococi- un mijlocaș de 21 de ani din Baia Mare.

Echipa a jucat 5 meciuri amicale, toate pe terenul sintetic de la Iclod, cu Baia Mare, Turda și Ungheni. A câștigat două și a pierdut 3, dar știm că rezultatele din amicale nu sunt relevante.

”Avem o echipă foarte tânără, fără experiență și sunt mulțumit de punctele adunate în tur. Ne-am pregătit bine și sper să jucăm cel puțin la fel de bine și în retur. Deși parcă am obosit puțin să cred că ne va ajuta cineva să ajungem măcar în Liga a doua, nu ne lăsăm, speranța moare ultima”, spune Dan Matei.

Astăzi își va întâlni tizul de la Cluj, pe celălalt Dan Matei care a fost și el căpitanul Gloriei. E antrenorul Sănătății Cluj, adversara din această etapă, a 16-a.

Meciul se va juca la Someșeni, de la ora 15.00 și va fi transmis live pe pagina de facebook a clubului Sănătatea Cluj. Va fi arbitrat de Constantin Olaru din Râmnicu Vâlcea, ajutat de doi piteșteni, Lucian Tănase și Cristian Cosmescu.

 | 1.741 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *