Fotbal: Mulți bistrițeni atât în tribune cât și pe teren! Gloria – prima victorie din sezon!

Gloria a câștigat cu 0-2 (0-2) meciul contând pentru etapa a 2-a, împotriva echipei Avântul Reghin. Susținuți de un număr relativ mare de bistrițeni în tribune, elevii lui Falub au intrat mai greu în meci, dominând categoric doar jumătatea secundă a primei părți. Nu doar în rândul spectatorilor s-au aflat bistrițeni; pe teren, de ambele părți, cei prezenți la meci au putut vedea în acțiune și mulți fotbaliști ai județului. Intrați la cabine cu două goluri avantaj, elevii lui Falub nu au mai forțat în cea de a doua jumătate, permițând chiar celor de la Avântul, în câteva rânduri, să își creeze ocazii serioase de a marca.

În minutul 16, Larionesi îl încearcă pe veteranul Bucin cu un șut modest din afara careului, portarul reghinean fiind de asemenea testat 18 minute mai târziu de Pațurcă, care reia timid la colțul lung centrarea primită în careu. Primul gol, tras la indigo după reușita din meciul precedent cu Viitorul, avea să vină în minutul 36, Rareș Bălan, căpitanul echipei, înscriind cu capul din corner. Deși sunt încă vizibile lacunele din așezarea în teren și relațiile de joc ale Gloriei, golul cu numărul doi a fost marcat la capătul unui schimb de pase cum doar echipele omogene de ligi superioare reușesc să marcheze. Vasile, aflat la jumătatea terenului,  îl vede demarcat și pornit spre poartă pe Davordzie, reușește să îl angajeze perfect, ghanezul, incomodat de apărătorii adverși, scoate mingea în lateral la Banyoi care centrază în careu pentru Vasile, acesta găsindu-l din prima cu călcâiu pe Mihalcea, ce îl învinge pe portar fără probleme.

Gloria a părut să nu mai forțeze jocul în partea secundă. Mihai a pus probleme serioase aceluiași Bucin dintr-o lovitură liberă în minutul 54, iar în minutul 90, beclenarul venit de la Corvinul, Adrian Mar, a lovit transversala cu un șut de la mare distanță, bine executat. De cealaltă parte și Avântul a avut doua ocazii serioase, cea mai importantă desfășurându-se în minutul 70, când bistrițeanul Ghiță, găsit singur în careul nostru, l-a luat la țintă pe portarul Mociu.

Se simte că echipei, cu 10 nou-veniți printre titulari (mai puțin Davordzie), îi lipsește omogenitatea de grup. Valoare individuală a jucătorilor transferați în perioada de vară pare însă a fi superioară lotului folosit în sezonult precedent. Mingea se lipește cu ușurință de “mereu promisiunea” Vlad Mihalcea, care ca urmare a goului marcat ar trebui să primească un surplus de moral și să demonstreze rapid că nu este încă un decar de Liga 3. Înaltul bistrițean Rareș Bălan a demostrat deja că, deși un jucător defensiv, poate marca cu ușurință din faze fixe cu centrari bine executate. Băieții lui Falub sunt pe drumul cel bun, într-o serie mai accesibilă, iar odată puse la punct relațiile de joc ar trebui să defileze în actualul sezon competițional. Provizoriu pe 3 în clasament, Gloria urmează să dispute primul meci acasă vineri, 8 Septembrie, de la ora 17:00.

Au jucat pentru Gloria: Mociu, Martinovici, Davordzie, R. Bălan, F. Bălan, Gallo, Mihalcea, Larionesi, Pațurcă, Banyoi, Vasile

Au mai intrat: Mar, Florescu, Luca, Râpan, Fridrich

Tiberiu Titieni

 | 1.098 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Mulțumim! Bine, bine, așteptăm despre liga 4.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *