Fotbal, Liga a 4-a: Jucăm pentru alții! Bistrițenii, campioni în județul Cluj!

Cu 10 bistrițeni în lot, Someșul Dej a câștigat Liga a 4-a clujeană și va juca la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a.

Cu Sergiu Costin în frunte – vicepreședintele Asociației Județene de Fotbal, aproape o echipă întreagă formată din bistrițeni au aliniat dejenii în dubla cu Victoria Cluj. Meciul, tur-retur, a fost un fel de finală a campionatului între echipele aflate pe primele două locuri la izbucnirea pandemiei.

La Dej, Someșul a pierdut cu 3-2, dar ieri, la Cluj-Napoca, dejenii au bătut cu 2-1. Și cum aveau un punct în plus în clasament, jucătorii antrenați de Gheorghe Barbu au fost declarați campioni.

Golul victoriei de ieri a fost marcat de bistrițeanul Daniel Popa în minutul 90.

Dejenii au primit penalty în minutul 2, dar execuţia lui Dobrea a fost respinsă de Tiut. Imediat, gazdele au profitat, iar Nistor a înscris cu o lovitură de cap dintr-un corner. Până la pauză, Vasile Pop şi Lamah au ratat două ocazii uriaşe de a face 2-0, iar Victoria părea că şi-a revenit după debutul slab de meci.

În partea secundă, însă, dejenii au fost mult mai atenţi şi mai determinaţi în joc. Au avut şi un dram de noroc la şutul deviat al lui Colţa din minutul 65, atunci când oaspeţii au egalat. Ultima parte a jocului a fost extrem de tensionată, iar după ce gazdele au cerut fără succes un penalty, fază la care, ulterior, Vasile Pop a avut şi o şansă mare de a face 2-1, spiritele s-au aprins şi pe cele două bănci tehnice.

Călin Moldovan a protestat şi a fost eliminat, iar cei doi antrenori au avut un schimb dur de replici. În minutul 90, nou intratul Daniel Popa a marcat pentru Someşul cu o lovitură de cap şi a întors soarta câştigătoarei Ligii a IV-a, conform site-ului cjsport.ro.

Din lotul celor de la Dej fac parte bistrițenii: Budăcan, Boierean, Costin, S. Rus, Rebus, Nuțu, Popa, Dobrea, Petrean și Colța

Someşul Dej va juca acum un baraj în trei pentru promovarea cu Club Atletic Oradea şi reprezentanta judeţului Satu Mare.

 | 1.596 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *