Fotbal: A început marea selecție pentru Centrul de copii și juniori al Dumitrei!

ACS Dumitra a propus recent un proiect de relansare și susținere a activității fotbalistice la nivelul județului, proiect care a fost votat în ultima ședință de Consiliu Județean.

Concret, Asociația Club Sportiv Dumitra va primi în acest an o finanțare în valoare de 178.450 de lei de la Consiliul Județean pentru a încerca să promoveze în Liga a 4-a și pentru a forma un centru puternic de copii și juniori.

În acest scop, președintele grupării din Dumitra, Daniel Vălean, împreună cu Valer Someșan care va fi șeful acestui centru de juniori dar și cu Ioan Horoba, consilier în acest proiect, au gândit un program de selecție în tot județul pentru copii de clasele 1-8. Prima localitate de pe listă a fost Dumitra, comuna cu cel mai mare număr de copii sub 14 ani din întreg județul.

Someșan, împreună cu antrenorii Dănuț Matei și Aurel Nalați, au participat zilele trecute la un antrenament susținut de cele 4 grupe de juniori antrenate de Bodiu la Dumitra.

”Am văzut mulți copii buni și sunt surprins plăcut de numărul mare al celor care au venit la această selecție. Se dovedește încă o dată că în afara orașelor copiii se joacă mai mult pe afară, cu mingea, decât cei din mediul urban.”, spune Dănuț Matei, fost antrenor la echipa de tineret a Gloriei, dar și la CFR Cluj. El va fi tehnicianul principal al echipei de seniori ACS Dumitra care va încerca să promoveze în vara lui 2018 în Liga a 3-a.

Până atunci, cei care se ocupă de acest proiect vor încerca să găsească tinere talente prin toate colțurile județului.

Marți, 14 noiembrie vor fi prezenți la Maieru, miercuri la Telciu și Beclean, joi la Feldru și Prundu Bârgăului, vineri la Monor și Lechința, iar sâmbăta viitoare, în 18 vor mai testa o dată copiii din Dumitra,

 | 382 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *