Fotbal: Gloria pe poziție de play-off la jumătatea sezonului regulat! Victorie chinuită cu Victoria Carei!

La sfârșitul turului din sezonul regulat, Gloria reușește să scoată toate cele trei puncte la capătul unui meci slab, împotriva unui adversar care nu emite pretenții de promovare în eșalonul secund. Deși mult peste adversarul întâlnit, bistrițenii au prestat un joc modest, atât din punct de vedere individual cât și din punct de vedere colectiv, rareori creându-și oportunități de gol din faze de construcție la capătul cărora s-au legat mai mult de 3-4 pase. Cu toate acestea, dacă e să ne raportăm strict la posesie și oportunitățile de gol, putem spune că Gloria a câștigat meritat în fața Victoriei Carei, 1-0 (0-0).

Repriza întâi a consemnat de altfel jumătatea cu cele mai multe ocazii de poartă de ambele părți.  Oaspeții au nimerit bara în minutul 8 dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Șapte minute mai târziu, Stoica prinde un șut pe spațiul porții, care însă nu pune probleme portarului echipei adverse. În minutul 28, o fază frumoasă pornită de la mijlocul terenului de Davordzie, care driblează tehnic adversarii, se finalizează prost cu Stoica, care scăpat spre poartă refuză să-i paseze lui Tănase, liber în partea stângă, fiind în cele din urmă deposedat de apărătorul celor de la Carei.

În minutul 33 Manolache execută o centrare bună din corner, care respinsă din careu ajunge înapoi la el. Acesta reușește de asemenea o a doua centrare excelentă în careu, perfect plasată pe capul lui Hășnaș, care însă reia cu puțin peste transversală. Tensiunea a atins cote maxime în minutul 39. Stoica primește balonul în careu, în apropierea punctului cu var, este faultat clar – o fază la care se imputa penalty – însă arbitrul lasă jocul să continue. Oaspeții pornesc pe contraatac și ajung la o fază de 1 la 1 cu Bodea, însă nu reușesc să finalizeze oportunitatea ce i-a găsit pe ai noștri total dezorganizați și surprinși

Jumătatea secundă putea aduce încă din primul minut un gol pentru Gloria, Stoica însă, ajuns în careu cu mingea, trage pe lângă poartă. Pe toată durata reprizei a doua au avut loc tatonări modeste și de o parte și de alta, însă nimic deosebit de consemnat, decât câteva decizii puțin controversate ale centralului. Golul ce a adus victoria noastră a fost înscris în cele din urmă de nou intratul Curtuiuș, în minutul 80, după o fază în care mingea a fost bâjbâită în careul celor de la Carei, găsindu-și până la urmă finalitatea în plasa adversarilor.

Falub a fost critic la adresa jucătorilor săi și totodată foarte implicat pe întreaga durată a partidei, semn că promovarea se dorește cu adevărat de către banca tehnică. Publicul, puțin numeros pentru o zi de vineri (aproximativ 250 de oameni), a fost și el parcă mai prezent în scandări decât de obicei, semn că și de această parte s-a creat o oarecare emulație în ultima perioadă. Astăzi a lipsit însă atenția individuală a celor de pe teren. Totuși rezultatul este unul îmbucurător, care clasează Gloria pe prima poziție momentan, până la desfășurarea celorlalte meciuri aferente etapei a 9-a.

Tragem linie acum, după ce am întâlnit toate echipele seriei a 10-a. Prin prisma rezultatelor și a locului din clasament stăm satisfăcător. Sincopele au venit împotriva echipelor din jumătatea inferioară a seriei, exceptând meciul contra celor de la Bihor. Dacă reușim să ne motivăm împotriva cluburilor mai slab cotate, iar contra celor considerate pretendente la promovare jucăm cu o atenție ceva mai sporită, putem deja să ne proiectăm la finele sezonului regulat, pe o poziție de play-off avantajoasă.

Un lucru e cert, dacă în anii precedenți promovarea era doar un vis luat în derâdere, parcă acum, mai mult ca niciodată, există șanse reale să ne vedem visul mult așteptat devenind realitate.

Au jucat pentru Gloria: Bodea Falviu, Bactăr Sergiu, Roberto Hășnaș, Antonio Manolache, Alex Georgescu, Nini Popescu, Vasile Bogdan, Trifan Alexander, Alex Stoica, Davordzie Carl, Tănasă Răzvan

Au mai intrat: Curtuiuș Marius, Luca Sergiu, Copaci Paul, Buia Darius, Marvin Evouna

Tiberiu Titieni

 

 

 | 1.057 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

 1. in minutul 24 lob de la 25m foarte putin peste poarta bistritei, si aia a fost o ocazie buna a careiului. per total dupa ocazii era meci de X, nu puteti spune ca ati avut voi mai multe ocazii, ca sa meritati sa bateti. careiul a avut 3 ocazii uriase si daca nu se retragea prosteste in ultimele 30 de min, scotea egalul. doar superioritatea tehnica si jucatori individual mai buni nu garanteaza victoria pentru gloria. egalul era mai echitabil chiar daca aveti echipa mai buna.

  Post a Reply
 2. Nu mai inteleg nimic. Curuius marcheaza si apoi la 5 minute dupa golul marcat a fost ,,felicitat” de catre Falub in gura mare, auzind tot stadionul: Mariusseee, mai dobitoculllee!
  Ce sa intelegem? A gresit Marius atunci cand a marcat sau ce?
  Aaaa, probabil a fost o indicatie tactica codificata.
  😁😁😁

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *