Fotbal: Gloria Junior ratează turneul final! Bistrițenii ies cu capul sus din acest sezon!

Sâmbătă și duminică, Bistrița a fost gazda turneului zonal 4, zona Ardeal, a Campionatului Național de Juniori U’19.

În prima semifinală, sâmbătă, s-au întâlnit reprezentantele județelor Maramureș- CSS II Baia Mare și Sălaj – Atletic Zalău. A fost o victorie clară pentru maramureșeni, 2-0, care s-au calificat fără probleme în finala de duminică.

Meciul zilei a fost între reprezentanta județului Sibiu, Gaz Metan Mediaș și reprezentanta județului nostru, Gloria Junior Bistrița.

Mediesenii plecau cu prima șansă, cu o echipă mai experimentată, în componența căreia se regăseau nu mai puțin de 8 jucători care au evoluat constant la seniori în liga a III-a.

Bistrițenii încep greoi partida, marcați de miza meciului și de valoarea adversarilor. Medieșenii reușesc să deschidă scorul în minutul 17, la o gravă greșeală a defensivei bistrițene. Aceeași defensiva  gafează din nou în minutul 35, permițând adversarilor să se desprindă la 2-0, dintr-o lovitură de la 11 metri, stabilind și scorul pauzei.

Gloria Junior realizează după pauză că nu joacă cu “Ajax” și reintră în joc în minutul 53, prin Ronand Cifor, jucătorul cel mai remarcat din lotul bistrițean, mai multe cluburi și impresari arătându-se interesați de serviciile sale chiar la încheierea partidei.

Glorioșii sunt tot mai insistenți, dar luciditatea lipsește la finalizare, ratând câteva ocazii de a restabili egalitatea prin Popa, Dodea, Horogau și din nou Cifor. Dar, bistrițenii rămân în inferioritate numerică în minutul 70, când Hontilă face poate ultima gafă a carierei sale și își încheie astfel junioratul în lacrimi.

Mediașul marchează golul victoriei în prelungiri, minutul 95, stabilind și scorul final, 3-1, calificându-se meritat în finala de duminică.

Gloria Junior părăsește competiția cu capul sus, promițând că la anul va încerca din nou accederea în fazele finale. Din grupul bistrițenilor, 8 jucători titulari, fiind născuți 2001-2002, vor fi și la anul în lotul under 19.

 Lot Gloria Junior Bistrița: Vărărean, Hontilă, Sandor, Dodea, Forogău, Scurtu, Butta, Buga, Valea, Nuțu, Cifor, Bontaș, Adam, Popa, Dascălul, Moldovan, Stoica, Mihaiu.

Duminică, pe terenul I din incinta Stadionului Jean Pădureanu, pe un gazon impecabil si pe o vreme perfectă pentru fotbal, a avut loc finala dintre CSS II Baia Mare și Gaz Metan Mediaș. Surprinzător, băimărenii se impun clar cu scorul de 3-0, astfel calificându-se în careul de ași de la Mogoșoaia, în perioada 17-19 mai, alături de Poli Timișoara, Concordia Chiajna și Politehnica Iași.

 

 | 1.567 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

 1. Maiii sa fie. Pana la urma juniorii nostri au fost cei mai buni din competitie, doar ca au fost urmariti de ghinoin. Pacat!
  Cand zic ghinion, ma refer la faptul ca au avut nesansa sa joace impotriva unor adversari ( nu jaloane ca si marea majoritate a adversarilor din serie), ca au fost vizibil mai modesti pregatiti ca si adversarii lor, ca nu au cu cine sa se asocieze deoarece nu prezinta interes, si nu in ultimul rand, ghinion, ca omul care detine acest club are un renume de PACALICI!!!
  Ghinion, curat ghinion.
  Darrrr viitorul suna bine!
  Se aude, domnule Stanciu?

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *