Fotbal, finala județeană a Cupei României: Cu chiu cu vai, Dumitra ia cupa!

Ultima partidă a sezonului județean 2017-2018 s-a jucat ieri pe Stadionul Jean Pădureanu, în finala locală a Cupei României. Protagoniste au fost campioana ACS Dumitra și specialista cupei, Minerul Rodna.

A fost o partidă foarte echilibrată, cu multă determinare și gustată din plin de către cei prezenți.

Partida a început cu dominarea dumitrenilor, chiar dacă lipsiți de câteva piese de bază, odihnite pentru barajul de sâmbătă, și cu mulți jucători vizibil marcați de efortul depus la meciurile de pe sintetic. Jucătorii lui Dan Matei au încercat să-și impună jocul încă de la început, însă, spre ghinionul lor, nu a fost de acord cu ei Alex Boldiș, care în minutul 16 deschide scorul, speculând o nesincronizare a apărării adverse.

Egalarea vine înainte de pauză, printr-un penalty, transformat cu siguranță de către Țigorean.

Repriza a doua începe furtunos, rodnenii își fac din nou suporterii fericiți, tot prin Alex Boldiș, care aduce din nou în avantaj echipa sa în minutul 53.

Dar bucuria lor nu a durat decât două minute. Căpitanul Hlinca aduce iar egalarea, cu o frumoasă lovitură de cap la o fază fixă. Urmează câteva minute de panică pentru cei prezenți, meciul fiind oprit când un spectator a avut nevoie de intervenția cadrelor medicale, la o criză de epilepsie. Din fericire, intervenția a fost rapidă și tot s-a terminat cu bine, arbitrul Marica putând continua jocul.

Când toată lumea se pregătea de loviturile de departajare, în minul 87, la o cursă pe dreapta a lui Patca, Țigorean lovește mingea bine cu capul și duce cupa la Dumitra.

La final, ambele echipe au fost premiate de către președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan care, deși vizibil nemulțumit de nivelul de joc al dumitrenilor,  nu a uitat să ureze baftă și multă concentrare pentru meciul de sâmbătă, în partida de baraj pentru accederea în liga III, împotriva campionilor județului Satu-Mare.

 ACS Dumitra: Trif, Florin A., Hașnăș, Patca, Hlinca, Bucur, Budecan, Pop C, Suciu, Miholca, Fizeșan. Au mai intrat: Băldea, Dobrea, Tigorean și Meșter. Antrenori: Dan Matei și Nalați Aurel.

 

 Minerul Rodna: Avram V, Covaci, Măricuțiu, Pioraș, Viliszki, Hoza, Munteanu, Boldiș, Popârțac, Capră, Avram P. Au mai intrat: Nacu, Pătrășcan, Ianos, Tălpoș, Varvari.

 

 

Bogdan Florea

 | 3.412 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *