Fotbal feminin: Gloria – trei puncte importante după derby-ul nou-promovatelor!

Gloria a învins la limită cu scorul de 1-0 (0-0) Farul Constanța în etapa a 3-a a Superligii de Fotbal Feminin. Bistrițencele au reușit să smulgă toate cele trei puncte în duelul nou-promovatelor, ieșind victorioase la capătul unei dispute unde, precum în tenis de multe ori, “greșelile neforțate” au făcut diferența.

În prima repriză nu s-au consemnat ocazii reale de gol de nicio parte. Farul a înclinat puțin balanța, în ceea ce privește posesia, în favoarea ei, însă nici constănțencele, nici elevele lui Svoboda, nu s-au remarcat în jocul ofensiv, ambele echipe intrând la cabine fără a înscrie.

Repriza secundă a fost în schimb ceva mai piperată, oferind publicului bistrițean, prezent la meci în număr relativ mare dată fiind ora și ziua disputării meciului, o serie de faze de poartă palpitante și intervenții salvatoare ale portarilor. În minutul 59 Farul putea fi cea care deschide scorul după ce un șut puternic trimis de la marginea careului a lovit în plin transversala porții bistrițene. Cum ocaziile în fotbal însă se răzbună, la nici un minut după, Gloria înscire prin Genoveva Roșie, care o deposedează de minge pe portarul celor de la Farul în urma unei neatenții, o driblează și trimite balonul ferm în plasele porții. Deși ulterior Gloria s-a mai apropiat în repetate rânduri periculos de poarta constănțencelor până la finele partidei, jocul a fost totuși dominat de oaspete în jumătatea de oră rămasă, acestea irosind cea mai mare șansă de a egala în minutul 89, când o centrare reluată cu capul la colțul lung a trecut puțin pe lângă bara porții.

Călin Svoboda a declarat la finele meciului că pregătirea tactică a acestei partide, care a constat și în specularea greșelilor adversarului în defensivă, a avut rezultatul scontat:

Un meci foarte greu cu foarte multă risipă de energie, însă fetele s-au dedicat total acestui joc și eu zic că suntem pe un drum bun. Într-adevăr, am câștigat ca urmare a unei greșeli a unei jucătoare de la Farul, dar asta nu ia nimic din meritul fetelor. Sunt 3 puncte foarte importante în economia clasamentului, care ne conferă un moral bun în continuare și, cel mai important, continuarea seriei de victorii.

Ce am pregătit din punct de vedere tactic și-a spus cuvântul. Am vrut să speculăm unele greșeli din compartimentul lor defensiv și, până la urmă, așa a și fost. Am și declarat înaintea partidei că cine va greși mai puțin va câștiga.

Luăm fiecare meci în parte, cred că suntem pe drumul cel bun. Comparativ cu anul trecut, avem un lot mult mai numeros, cu o bancă solidă, iar oricine intră de pe bancă poate să facă lucruri care să ajute echipa.

Gloria urcă provizoriu pe locul întâi în clasament, cu maximul de puncte din cele trei jocuri disputate până acum. Ierarhia arată bizar la prima vedere, datorită poziționării Olimpiei Cluj, care încă nu a disputat niciun joc în Liga Națională, din cauza meciurilor jucate în Champions League.

Au jucat pentru Gloria: Szidonia Salamon – Mirabela Ristache, Oana Negrea, Denisa Heisu, Paula Agu (Cristina Cerescu), Genoveva Roșie (Galau Bawm Lung), Denysa Pînzariu (Clara Roșu), Mihaela Merlan, Giorgiana Vasile, Rania Kara-Jouli (Andra Mihăescu), Cristina Codrescu

Sursa foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud -Facebook

Tiberiu Titieni

 | 301 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *